Poliția Vatra Dornei a confiscat 7.500 de pachete de țigări de contrabandă în urma unui control în trafic

În paralel cu acțiunile derulate pentru prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19, polițiștii au continuat și intensificat activitățile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă țigarete de contrabandă și pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Astfel, în urma unei acțiuni organizate în trafic a fost identificat un autoturism în care erau transportate 150.000 de bucăți de țigarete de contrabandă. Țigările au fost confiscate, iar bărbatul care conducea autoturismul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava.

Pe 19 aprilie 2021, în jurul orei 15:25, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Vatra Dornei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe strada Argestru, din municipiul Vatra Dornei, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 ani, din comuna Balșa, din județul Hunedoara.

Deoarece cu ocazia verificării autoturismului s-a constat că în interior se aflau mai multe cutii din carton despre care șoferul nu a putut da relații cu privire la proveniența acestora, s-a procedat la conducerea persoanei în cauză și autoturismului la sediul subunității.

În urma examinării autoturismului în prezența a doi martori asistenți, în interior, respectiv în partea din spate, precum și în portbagaj, s-au identificat 15 cutii din carton cu 7.500 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară, cu o valoare de piață de 103.749 de lei. În total, în urma inventarierii, a fost identificată o cantitate de 150.000 de bucăți de țigarete de contrabandă.

S-a procedat la ridicarea și confiscarea țigărilor de proveniență extracomunitară, iar față de bărbatul de 34 de ani s-a luat măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii acționând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracționale pe linia introducerii în țară a țigărilor de contrabandă, cât și a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, transmite IPJ Suceava.

2 comentarii publicate:

  1. Murphy

    De la piață când va confisca poliția dorneană țigările de contrabandă? Trec cel puțin de trei-patru ori pe zi pe lângă ei, dar nu îi văd. De Poliția Locală nu mai spun nimic, că ăștia nu vor să se pună rău cu alegătorii lui Moraru și ai lui nea Ilie.

  2. Murphy

    Restul de pachete până la 8.000 le găsiți la deținătorii „legali” de la piață (nu de la tarabe, ci de pe trotuar).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *