Știrile zilei de4 decembrie 2023

Peste 60.000 de pachete de alimente pentru persoane defavorizate au fost distribuite în județul Suceava

Daniel Prorociuc

Instituția Prefectului Județul Suceava a finalizat etapele de distribuire a pachetelor de alimente, acordate din fonduri externe nerambursabile, ca urmare a derulării programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, conform unui comunicat de presă.

„La nivelul județului Suceava au fost recepționate un număr de 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili din județ, din care 60.389 au fost distribuite către beneficiarii finali, iar 533 de pachete urmează să fie redistribuite între localități în funcție de solicitările acestora”, informează subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc.

Pachetele alimentare distribuite conțin făină albă de grâu (5 buc. x 1 kg), mălai (4 buc. x 1 kg), paste făinoase (2 buc. x 400 g), ulei (4 buc. x 1 l), zahăr (2 buc. x 1 kg), orez (4 buc. x 1 kg), conservă din carne de vită (5 buc. x 300 g), conservă din carne de porc (3 buc. x 300 g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc. x 200 g), compot de fructe (2 buc. x 720 ml), gem de fructe (1 buc. x 360 g) și gem de fructe dietetic (1 buc. x 360 g).

Prin POAD (Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate), finanțat de Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum, în acest an, au fost alocate un număr de 121.844 de pachete (alimente și igienă) cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane de lei.

Beneficiarii acestor pachete, așa cum sunt definiți în Ordonanța de Urgență 84/2020:

a) Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *