Știrile zilei de27 ianuarie 2022

Gheorghe Flutur: „Guvernul acordă 4 milioane de lei pentru plata restanțelor către minerii de la Crucea”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că Guvernul României acordă suma de 4,05 milioane de lei pentru plata restanțelor către minerii de la EM Crucea. Președintele CJ afirmă că pentru soluționarea situației de la Exploatarea Minieră Crucea a purtat o serie de discuții cu premierul Florin Cîțu, dar și cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Se alocă suma de 4,05 milioane de lei, care reprezintă restanțele către minerii de la EM Crucea. M-am preocupat constant pentru soluționarea problemelor care au intervenit la Crucea imediat ce am aflat despre situație, iar pentru că întreaga problematică a fost complicată am purtat discuții cu factorii de decizie, fiind anunțat că situația va fi rezolvată”, declară Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai explicat că pentru acoperirea restanțelor la plata tichetelor de masă Guvernul a aprobat acordarea de ajutor din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale: „Ajutorul de urgență se acordă pentru acoperirea restanțelor reprezentând contravaloarea alimentației de protecție, prevăzută în contractul colectiv de muncă”.

„Salut decizia Guvernului și sper că astfel se va închide conflictul de muncă”, adaugă președintele CJ Suceava, care a mai amintit că săptămâna trecută au fost plătite drepturile salariale către angajații de la Exploatarea Minieră Crucea și că rămăsese nesoluționată doar problema tichetelor de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.