Rezultate deosebite ale dornenilor la Campionatul Național de Bob și Sanie din Austria

Rezultate deosebite ale dornenilor la Campionatul Național de Bob și Sanie din Austria

Pârtia Olimpică din Igls-Innsbruck a găzduit vreme de patru zile, în perioada 24-27 februarie, edițiile anilor 2020 și 2021 ale Campionatului Național de Bob și Sanie. La competițiile desfășurate în Austria au luat parte și o serie de sportivi cu dublă reprezentare, atât pentru Clubul Sportiv Școlar Vatra Dornei (CSȘ Vatra Dornei), cât și pentru Clubul Sportiv Universitar Pitești (CSU Pitești).

Cele două cluburi sportive au fost reprezentate în Austria de către Cezara Curmei, la simplu feminin, Vlad Mușei, la simplu masculin, dar și de Ștefan Handaric și Alexandru Ailenei, la dublu, dorneni care au luat startul la mai multe categorii de probe dedicate juniorilor, seniorilor și tineretului.

Ediția 2020 a Campionatului Național de Bob și Sanie a adus o serie de rezultate pozitive dornenilor în Austria, printre care se numără și adjudecarea a două medalii de aur pentru dubloul format din Ștefan Handaric și Alexandru Ailenei atât la dublu juniori, cât și la dublu seniori. O medalie de argint a fost câștigată de cei doi și în proba de dublu la U23, în timp ce la echipe s-a obținut o clasare pe locul secund, iar Cezara Curmei și-a adjudecat o medalie de bronz în proba de simplu feminin.

Tinerii antrenați de Ștefan Mușei și Gheorghe Rusu au dovedit o foarte bună pregătire și în ediția 2021 desfășurată la Innsbruck, astfel că dubloul format din Ștefan Handaric și Alexandru Ailenei a obținut trei medalii de aur în probele de juniori, seniori și U23. O medalie de aur a fost adjudecată și pe echipe la categoria juniori, în timp ce sportiva Cezara Curmei s-a poziționat pe două locuri secunde în probele de simplu feminin atât la juniori, cât și la U23.

Un rezultat excelent a venit și din partea dorneanului Vlad Mușei, în vârstă de 14 ani, fiind și cel mai tânăr participant din competiție, care a obținut o medalie de argint în proba de simplu masculin, la juniori. Același sportiv se întoarce acasă și cu o medalie de bronz adjudecată la U23.

La seniori, la simplu feminin, Cezara Curmei a reușit o clasare pe podium după ce timpul obținut i-a adus o poziționare pe locul al treilea. În același timp, clubul reprezentat de sportivii din Vatra Dornei a câștigat și medalia de argint pe echipe, la seniori, pentru edițiile 2020 și 2021 ale competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *