Primăria Poiana Stampei investește în echipamente IT pentru școala online și materiale pentru combaterea COVID-19

Primăria comunei Poiana Stampei a întocmit și depus, în vederea finanțării, un proiect de consolidare a capacității de învățământ din comună pentru gestionarea crizei sanitare de COVID-19. Respectivul proiect constă în achiziționarea mai multor sterilizatoare de aer pentru fiecare sală de clasă din unitățile școlare de pe raza comunei Poiana Stampei, dar și a mai multor termoscannere profesionale, dispensere, dezinfectanți și măști chirurgicale.

În cadrul apelului de proiecte deschis prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), Primăria Poiana Stampei a întocmit și a depus, pe 29 octombrie 2020, în vederea finanțării, proiectul „Consolidarea capacității unităților de învățământ pentru gestionarea crizei sanitare de COVID-19”.

În cadrul acestui proiect sunt prevăzute a fi achiziționate sterilizatoare medicale pentru aer, fixe și mobile pentru fiecare sală de clasă din unitățile de învățământ școlare și preșcolare, termoscannere profesionale, dispensere, dezinfectanți, măști chirurgicale cu trei straturi (60.000 de bucăți), măști FFP3 (1.300 de bucăți) și măști FFP2 (1.200 de bucăți).

„Ne dorim foarte mult redeschiderea cât mai curând a școlilor și cred că este foarte importantă și menținerea sănătății copiilor noștri și, indirect, a noastră, cât și a profesorilor, drept pentru care am considerat oportună întocmirea și depunerea spre finanțare din fonduri europene a acestui proiect, valoarea lui fiind de aproximativ 1.550.000 de lei, inclusiv TVA”, afirmă primarul Viluț Mezdrea.

În cadrul apelului de proiecte deschis prin POC (Programul Operațional Competitivitate), Primăria Poiana Stampei a întocmit și a depus spre finanțare, în data de 6 noiembrie 2020, proiectul „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul E-Educație”.

În cadrul acestui proiect s-a avut în vedere achiziționarea din fonduri europene a tuturor echipamentelor IT necesare bunei desfășurări a învățământului online. Astfel au fost solicitate la finanțare un număr de 159 de laptopuri, 159 de tablete cu acces gratuit la internet, 14 calculatoare, 14 camere web, 14 camere web tip conferință, 14 videoproiectoare și 14 table inteligente și interactive.

„Îmi doresc ca în urma implementării acestui proiect toți elevii din comuna Poiana Stampei să primească gratuit echipamente IT în așa fel încât interacțiunea dintre profesori și elevi, în contextul desfășurării orelor online, să fie una optimă și cât de cât eficientă pentru această generație, iar valoarea proiectului este de 1.155.894 de lei, inclusiv TVA, din care cofinanțarea de la bugetul local va fi în cuantum de 2% din valoarea totală”, adaugă primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *