Angelica Fădor, omul în care ne punem mari speranțe în următorii 4 ani, la momentul bilanțului

„Mi-am început activitatea politică ca primar în localitatea Iacobeni. În anul 2008 eram aleasă cel mai tânăr primar din județul Suceava, la 30 de ani. După 8 ani și jumătate în care am contribuit la dezvoltarea comunei Iacobeni din funcția de primar, împreună cu cetățenii acesteia, am candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2016. În acest mandat parlamentar, timp de 3 ani, am ocupat funcția de secretar al Comisiei de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului, iar în ultimul an am fost președintele acestei comisii”.

Angelica Fădor a fost inițiator și co-inițiator al mai multor legi, care au avut drept obiect:

🔸 Legea nr. 201/2020 prin care locuitorii din Vatra Dornei și Iacobeni, dar și cei domiciliați pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără a suporta penalitățile aferente;

„Prin adoptarea acestui amendament locuitorii din Vatra Dornei și Iacobeni, dar și cei domiciliați pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără a suporta penalitățile aferente. Condiția care trebuie îndeplinită pentru a putea beneficia de pensionarea anticipată cu 2 ani este aceea ca persoanele să fi avut domiciliul într-una din aceste localități, afectate de poluarea remanentă, în ultimii 30 ani. Consider că prin adoptarea acestui amendament s-a realizat o reparație morală pentru cei care de-a lungul timpului au fost afectați de poluarea din zonele miniere. Pentru că foarte mulți dintre dumneavoastră m-au întrebat care sunt localitățile situate pe o rază de 8 kilometri și ai căror locuitori vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, am solicitat Agenției Naționale de Cadastru precizări în acest sens”, afirmă deputatul Angelica Fădor.

UAT-uri și localități cuprinse în jurul UAT Vatra Dornei: Municipiul Vatra Dornei – Argestru – Roșu – Todireni – Vatra Dornei / Comuna Ciocănești – Ciocăneşti / Comuna Coșna – Coșna – Podu Coșnei – Românești – Valea Bancului / Comuna Dorna Candrenilor – Dealu Floreni – Dorna Candrenilor – Poiana Negrii / Comuna Dorna Arini – Cozănești – Dorna Arini – Gheorghiţeni – Ortoaia – Rusca – Sunători / Comuna Iacobeni – Iacobeni – Mestecăniş / Comuna Panaci – Panaci / Comuna Poiana Stampei – Pilugani – Poiana Stampei – Prăleni / Comuna Pojorâta – Valea Putnei / Comuna Șaru Dornei – Neagra Şarului – Plaiu Şarului – Sărisor – Sărisoru Mare – Şaru Bucovinei – Şaru Dornei

🔸 Apărarea populației împotriva incendiilor;
🔸 Modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal – diminuarea accizei la carburanți și eliminarea supra-impozitării contractelor part-time;
🔸 Interzicerea participării la procedurile de achiziție publică pe teritoriul României a societăților comerciale care au decis să aibă un acționariat netransparent;
🔸 Trecerea Parcului Șipote în domeniul public al municipiului Suceava;
🔸 Modificarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și canalizare;
🔸 Modificarea Legii nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Național;
🔸 Modificarea și completarea Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, referitoare la așezările informale;
🔸 Modificarea Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții;
🔸 Protecția și promovarea drepturilor copilului, prin plasamentul copiilor care nu au împlinit vârsta de 7 ani doar în familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal și nu în centre de tip rezidențial;
🔸 Modificarea unor acte normative privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;
🔸 Organizarea Registrului Automatizat Național cu privire la autorii contravențiilor și infracțiunilor sexuale, de hărțuire asupra minorilor;
🔸 Completarea OUG 34/2015 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor externe nerambursabile;
🔸 Modificarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate;
🔸 Extinderea votului prin corespondență și introducerea votului prelungit, pe durata a 3 zile, pentru românii din diaspora;
🔸 Modificări la Legea privind reforma în sănătate, la Legea pensiilor, la Legea educației naționale nr. 1/2011, la Legea 61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

Locuitorii din Vatra Dornei se vor racorda la rețeaua de gaze naturale datorită administrației PNL

„Guvernul PNL a emis cele 2 hotărâri de scoatere a terenurilor din circuitul agricol și silvic necesare realizării conductei de gaz. În Vatra Dornei există multe proiecte europene, guvernamentale și locale de dezvoltare, iar printre acestea se află și proiectul de conectare a municipiului la rețeaua de gaze naturale, care acum a devenit o realitate. Dornenii pot fi siguri că în viitorul apropiat vor fi conectați la o rețea modernă de gaze naturale, termenul de realizare a conductei fiind de 18 luni”.

„Conectarea centralei de cogenerare la infrastructura de gaze naturale va conduce la creșterea eficienței energetice. Această schimbare va avea, pe lângă un impact economic pozitiv, și un impact ecologic major pentru că astfel masa lemnoasă nu va mai fi folosită pentru încălzirea populației”.

PNL a rezolvat problema foştilor angajaţi ai IPEG, neîndreptăţiţi de PSD

„Problema care mi-a fost ridicată de foşti angajaţi din IPEG-uri şi pe care am prezentat-o atât guvernului PSD, care a spus că nu se poate, a fost rezolvată de guvernul PNL pentru că atât premierul Ludovic Orban, cât şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, au înţeles imediat că o situaţie care nedreptăţea o categorie de foşti angajaţi trebuie să fie îndreptată”.

„Potrivit acestei OUG este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă, prevăzut la alin. (1) lit. a), perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au desfăşurat activităţi miniere, în subteran, în domeniul prospecţiunii, explorării, dezvoltării, exploatării, preparării sau prelucrării, concentrării, conservării şi închiderii minelor, din cadrul Unităţilor de Prospecţiuni şi Explorări Geologice, în locurile de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I”.

Potrivit actelor normative care erau în vigoare, persoanele înscrise la pensie anterior datei de 1 ianuarie 2011 nu făceau obiectul recalculării prevăzute de Legea nr. 192/2015 şi Legea nr. 221/2018.

Autostrada Nordului, calea spre dezvoltarea Bucovinei

Estul României a fost ținut în subdezvoltare de toate guvernele PSD care s-au succedat de la Revoluție. Această realitate ne este arătată mereu de raportările Uniunii Europene care poziționează partea de est a țării noastre printre cele mai slab dezvoltate regiuni din cadrul UE, realitate care, însă, se va schimba prin eforturile Guvernului PNL.

În ultimul an, odată cu venirea PNL la guvernare, administrația liberală din județul Suceava a reușit să deblocheze proiecte importante pentru Bucovina, pentru Suceava. Cel mai recent proiect, unul capital pentru dezvoltarea economică a zonei, va intra în curând în faza de implementare, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea și au fost desemnați câștigătorii pentru realizarea documentației tehnice pentru cele trei loturi de autostradă care vor lega Baia Mare de Suceava. Este vorba despre Autostrada Nordului care va conecta Nord-Vestul țării cu Nord-Estul și care va facilita mobilitatea mărfurilor și a persoanelor.

În pregătirea demarării acestui proiect esențial pentru creșterea nivelului de trai al bucovinenilor și pentru dezvoltarea economică a zonei, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat deja că instituția CJ va coordona construcția centurilor ocolitoare ale orașului Gura Humorului și municipiilor Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

„În calitate de co-inițiator al legii privind construcția Autostrăzii Nordului, salut decizia președintelui Iohannis de a promulga actul normativ. Autostrada Nordului și Autostrada Moldovei vor fi stâlpii relansării economice a Bucovinei și întregii Moldove”.

Suceava va avea mai mulți bani la bugetul local pentru investiții și combaterea epidemiei

Autoritățile locale vor avea, în urma susținerii Guvernului și deciziei Parlamentului, mai multe fonduri pentru investiții și pentru finanțarea eforturilor medicale ce se fac la nivel local pentru a combate epidemia cu noul Coronavirus. Astfel, la propunerea PNL, Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional o lege care stabilește o nouă formulă de repartizare a sumelor încasate în plan local, cu titlu de impozit pe venit, către unităţile administrativ-teritoriale.

Legea este extrem de importantă și pentru județul Suceava, care va beneficia de fonduri substanțiale pentru dezvoltare. Potrivit actului normativ, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale se va aloca lunar o cotă de 15% la bugetul local al judeţului (în prezent – 11,25%), o cotă de 65% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor (în prezent – 41,75%), o cotă de 6% în vederea repartizării bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor prin hotărâre a Consiliului Judeţean și un procent de 14% pentru un cont distinct deschis pe seama administraţiei judeţene a finanţelor publice.

Procentul de 14% este destinat echilibrării bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale și se repartizează astfel: 85% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor și 15% pentru echilibrarea bugetelor locale ale judeţelor.

„În calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație a Camerei Deputaților și de fost primar al comunei Iacobeni am susținut în Parlament fără nicio ezitare această inițiativă legislativă, considerând că ea reprezintă un pas esențial pentru creșterea autonomiei financiare a județelor, acestea putând astfel să își facă planuri de investiții fezabile pe termen mediu și lung”.

Construire clădire publică de agrement și bazin de înot în zona Lunca Dornei

Miercuri, 2 septembrie 2020, a fost depus, la Compania Națională de Investiții, proiectul „Construire clădire publică de agrement și bazin de înot în zona Lunca Dornei 2020-2022”, care prevede 3 bazine de înot, zone de relaxare, tobogan cu apă, bowling, zonă spa (3 saune) și fitness.

Mesajul premierului Ludovic Orban

„Am fost singurii care și-au asumat guvernarea într-o perioadă de criză. Am luat măsurile corecte şi rezultatele încep să se vadă. Aveți încredere că România îşi va reveni repede. Împreună putem să construim un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi. Suntem pregătiți să conducem România în epoca post-COVID-19. PNL are un plan realist de guvernare, cu obiective complet realizabile, pentru care au fost deja negociate sursele de finanțare. Împreună dezvoltăm România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *