Angelica Fădor, deputatul care ne reprezintă cu cinste în Parlamentul României

„Există alegeri care îți schimbă viața și persoane care îți schimbă alegerile” – Eduard Peter

Doamna Angelica Fădor

Pot spune cu mâna pe inimă că un astfel de om nu numai că m-a făcut să intru în politică, ci mi-a redat și speranța că lucrurile pot lua o turnură favorabilă atât în orășelul în care trăim, cât și în această Țară a Dornelor pe care o iubim atât de mult. Și asta pentru că doamna Angelica Fădor este un om care te face să crezi că nimic nu este pierdut, nici în politică, nici în relațiile interumane.

Decența, eleganța, dar mai ales clasa, fac din doamna Fădor un om de o finețe rară. Dacă viața este o sumă de întâlniri, întâlnirea cu domnia sa (actual parlamentar, fost primar, coleg de partid, mamă etc.) nu te poate lăsa indiferent de vreme ce un astfel de „întâlnit”, la nivel individual, te duce spre tine, spre proiectele de viață care așteaptă să se manifeste, iar la nivel politic te duce spre finalizarea proiectelor care ne pot crește considerabil calitatea vieții.

În privința a ceea ce reprezintă omul politic Angelica Fădor pentru județul Suceava, pentru Țara Dornelor, dar mai ales pentru orașul nostru stațiune, îi invit pe toți să se informeze și să reflecteze înainte de a vota la alegerile din 6 decembrie. O singură clipă poate schimba totul dacă este clipa adevărată a alegerii. Iar doamna merită din plin încrederea noastră.

Punct și de la capăt

Doamna deputat Angelica Fădor ne-a reprezentat cu cinste în Parlamentul României, iar toți cei care o cunosc știu că o va face cu și mai mare succes în următorul mandat. Chiar dacă așteptările vor fi și mai mari, și succesul poate fi pe măsură, și asta deoarece formula parlamentară va fi diferită. Cu o majoritate parlamentară construită în jurul PNL, dar și cu un guvern construit în jurul aceluiași partid, realizările vor fi cu siguranță și mai mari.

Iar aici nu mă refer doar la sprijinul politic pe care îl va avea județul Suceava (cu o conducere liberală în fruntea județului), ci mai ales Țara Dornelor, având în persoana doamnei deputat Angelica Fădor un om extrem de apreciat nu doar la nivelul politicii de vârf, ci și la nivelul fiecărei administrații din zona de munte. Tocmai de aceea este doamna deputat atât de susținută pentru a obține un nou mandat. Și nu doar de către cei care au simpatii liberale, ci și mulți dintre aceia care spun că nu vor să mai audă de politică.

Oamenii au simțit că a avut curajul și tăria de a aduce în continuare schimbări sănătoase într-o societate care încă își caută repere, în ciuda faptului că în momentul în care a acces în Parlament îi puteai număra pe degete pe cei care îi acordau multe șanse în a se impune sau de a avea inițiative legislative importante, inițiative pe care nu numai că le-a avut, dar pe care le-a și dus la îndeplinire.

Suceava, Țara Dornelor și Vatra Dornei s-au simțit cu adevărat reprezentate de către un om politic valoros și implicat. Un om ca doamna Fădor se încadrează în categoria pământenilor a căror călătorie prin viață este și o „misiune”, susținând ceea ce este drept și implicându-se în rezolvarea problemelor oamenilor și comunităților pe care le reprezintă. Doamna deputat a direcționat politicul și inițiativele politice spre oamenii reali, precum și spre nevoile acestora.

Marele pericol

Politicianul Angelica Fădor va primi cu siguranță voturi din tot județul, însă doar cele din zona de munte vor fi contabilizate în dreptul domniei sale. Fie că ne place sau nu, politica se face pe număr de voturi obținute. Dintotdeauna a fost așa, iar niciun partid politic nu a făcut excepție de la această regulă. Vrei să conduci o comisie importantă în Parlament, vrei să ajungi în fruntea unui minister, vrei fonduri pentru diferite proiecte în județul pe care-l reprezinți, procentul pe care îl obții la alegeri contează.

Marele pericol este dat în momentul de față de percepția colectivă, și anume aceea că „doamna deputat iese oricum”. Da, așa este, de vreme ce ocupă locul al doilea pe lista PNL la Camera Deputaților, însă așa cum spuneam, depinde foarte mult de ce procent obține în urma alegerilor. Iar când spun acest lucru nu pot să nu mă gândesc la un fost primar dornean, care supărat fiind pe o sumă incredibilă pe care un premier a pus-o la dispoziția primarului municipiului Gura Humorului pentru dezvoltare, a exclamat într-un interviu acordat trustului nostru de presă:

„Dacă aș fi știut că așa stau lucrurile aș fi făcut un apel către votanții dorneni să-și îndrepte opțiunea de vot către partidul premierului ca să fim și noi ajutați în egală măsură”. Lucrurile s-au mai schimbat de atunci, iar dornenii, și chiar și sucevenii, au dat un vot politic la ultimele alegeri locale, intuind că noua configurare politică de după alegerile din decembrie le va fi favorabilă. Și asta deoarece nu e dornean pe care să nu-l oprești pe stradă care să nu-ți spună că „mai întotdeauna Dorna a fost pe invers față de puterea județeană sau centrală de la București”.

Ilie Boncheș, Ion Lungu (primarul Sucevei) și chiar și Gheorghe Flutur (președintele CJ) au fost beneficiarii unei maturizări din partea electoratului. În Consiliul Județean, spre exemplu, în momentul de față mai există doar trei forțe politice: PNL, PSD și PMP. Sucevenii au băgat sub pragul electoral 12 partide politice, și asta în ciuda simpatiilor care au existat pentru unii candidați la alegerile locale.

Angelica Fădor, un posibil ministru?

De peste 25 de ani stau aproape de fenomenul politic din județul Suceava. Am fost consilier local independent timp de un mandat, iar 19 ani, în calitate de moderator și realizator de emisiuni de radio și televiziune la trustul de presă Orion Media, am avut posibilitatea de a face sute de interviuri cu politicieni ai diferitelor partide. Tocmai de aceea o spun fără nicio rezervă că după Gheorghe Flutur, doamna Angelica Fădor este singura care se poate ridica la pretențiile a ceea ce implică conducerea unui minister. Și nu mă refer aici la vreun minister de mai mică importanță, ci unul de mare anvergură, ca cel al Dezvoltării și Administrației.

Nu cred că vehicularea acestei idei ar putea produce cuiva vreo grimasă, nici măcar competitorilor politici, ci mai degrabă o exclamație de genul „De ce nu!”. Îndrăznesc să pun pe hârtie acest lucru deoarece cred cu tărie în potențialul doamnei deputat. Și-a demonstrat acest potențial în fruntea celei mai grele comisii din Parlamentul României, singura comisie condusă de o femeie, unde a dat dovadă, printre altele, și de o abilitate extraordinară, comisia fiind în majoritate compusă din politicieni ai PSD și nu colegi din PNL.

Aceste lucruri spun foarte multe despre calitățile doamnei deputat. Cred că e momentul ca județul Suceava să mai dea un ministru în următorul cabinet. Iar ce ar însemna pentru Dorna, Țara Dornelor și Bucovina ca acest ministru să fie dornean vă las pe voi, dragi votanți, să răspundeți.

Votul din 6 decembrie, vital pentru așteptările noastre

Cum putem să știm în cine să avem încredere? Cel mai simplu răspuns e că trebuie să votăm un om pe care îl cunoaștem, dar care are și șansa să ajungă în Parlament, fiind pe un loc eligibil. Dacă avem politicieni care ne-au mințit ani în șir, atât ei, cât și partidele lor, nu ar trebui să facă parte din opțiunea noastră de vot. Avem deputați și senatori de Suceava pe care nu i-am mai văzut după alegeri, darămite să mai și facă ceva pentru oraș sau pentru zonă. Ne-am risipi votul nu numai în ceea ce-i privește, ci în a vota și pe cei care apar pe liste, însă sunt pe locuri neeligibile.

Chiar dacă-i cunoaștem, nu ei vor fi beneficiarii voturilor obținute, ci alți candidați din județ, poziționați pe locuri fruntașe. Alegerea pe care o vom face pe 6 decembrie va decide asupra modului în care vor fi implementate proiectele administrației dornene, a celor din Țara Dornelor, iar odată cu ele așteptările noastre privind o creștere a calității vieții pentru fiecare dintre noi.

Oameni buni, un sistem politic nu se află în afara controlului nostru. Acest lucru se realizează doar votând un om care a demonstrat că face o politică a oamenilor, precum și a comunităților pe care le reprezintă. Acest politician există și merită votul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.