Știrile zilei de22 septembrie 2023

Pro România: „Școala trebuie să fie făcută așa cum o făceam în trecut. Nu online, nu hibrid”

Trăim cu toții momente foarte dificile și momente pe care nu ne așteptăm că le vom traversa prea curând. Este foarte mult necunoscut, este foarte multă incertitudine, sunt foarte multe greutăți, nu doar în plan sanitar, ci și în plan economic și social.

Pro România vine cu măsuri importante pentru această perioadă de ieșire din criză pentru că dacă nu ne gândim astăzi pentru mâine, dacă așteptăm să vină anul viitor, să treacă doi ani, va fi prea târziu. Atunci sunt trei piloni importanți pe care Pro România vrea să îi explice astfel încât cu toții să înțelegem ceea ce este important: educația, locurile de muncă și sănătatea.

Sunt toate la fel de importante și trebuie tratate integral, ca un tot unitar. Despre educație proiectul Pro România presupune ca școala să fie făcută așa cum o făceam în trecut. Nu online. Nu hibrid. Sunt foarte mulți copii care nu au resurse, sunt foarte mulți copii care nu au internet, care nu au tabletă, care nu au telefon, care nu au nici măcar curent electric și atunci facem lucrurile de-a îndărătul.

Creăm o generație fără șanse la viitor, fără șanse la dezvoltare, o generație care va fi de sacrificiu, o generație care va fi compromisă, iar Pro România cere imperativ redeschiderea școlilor. Dar nu oricum, ci cu măsuri foarte clare: testarea obligatorie și săptămânală pentru cei care sunt personal didactic: pentru profesori, pentru educatori, pentru personalul auxiliar, astfel încât școala să fie sigură pentru copii.

Mai cerem, în egală măsură, rapid, de îndată, Guvernului, Parlamentului, celor care sunt responsabili, să aloce fonduri astfel încât toți copiii să aibă și tabletă, dar și acces la internet gratuit oriunde în țară. Acesta este planul Pro România pentru educație și credem că o generație, așa cum vrea să o facă PNL și PSD astăzi, nu putem să o acceptăm! Trebuie ca România să aibă o șansă în viitor la dezvoltare și asta o faci doar cu oameni educați!

1 comentariu publicat:

  1. Toma

    Pro România are o voce autorizată în persoana liderului său, Victor Ponta, cu privire la probleme legate de învățământ. El este specialist în doctorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *