Aerodromul Floreni va găzdui cea de-a doua ediție a evenimentului „Bucovina, plai cu zbor”

În perioada 9-11 octombrie 2020, pe Aerodromul Floreni, se va desfășura un inedit eveniment sportiv. Ajuns la cea de-a doua ediție, „Bucovina, plai cu zbor” va reuni piloți de parapantă cu motor din toată țara pentru sesiuni de antrenament și un concurs pe meleaguri bucovinene.

Așa după cum am aflat de la Mihai Pop, un dornean pasionat de parapantă cu motor și unul dintre organizatori „paramotorul este un aparat de zbor din categoria aparatelor ultra-uşoare care permite decolarea și aterizarea în distanță scurtă, este relativ uşor de învățat, ieftin de achiziționat şi permite zborul la viteză mică, la înălțimi de până la 3.000 de metri și la distanțe de peste 100 de kilometri”.

Unul dintre obiectivele evenimentului este promovarea Depresiunii Dornelor, a Bucovinei şi, implicit, a zborului, iar în cadrul acestuia piloții invitați vor concura în proba de navigație aeriană deasupra localităților Podu Coșnei, Dorna Candrenilor, Dealu Floreni și Poiana Negrii.

„Când nu se zboară au fost organizate drumeții pe Rarău, la Cabana Gigi Ursu şi în alte locații deosebite din zona noastră. La ediția precedentă participanții au vizitat Caii Bucovinei şi Telescaunul Vatra Dornei”, a adăugat Mihai Pop.

Organizatorii evenimentului sunt piloți locali de paramotor care iubesc Țara Dornelor şi Bucovina, membri ai Clubului Sky Transylvania din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *