Tânărul om de afaceri Andrei Mazăre candidează pentru Primăria Dorna Arini

Pariul Partidului Național Liberal pentru comuna Dorna Arini este tânărul Andrei Mazăre, în vârstă de 36 de ani. De profesie tehnician silvic, Mazăre administrează, de mai bine de 14 ani, o firmă ce numără în prezent peste 40 de angajați.

„Nu ne-a fost simplu nici la început, nu este simplu deloc nici acum, dar ziua de muncă are de multe ori și 14-16 ore și reușim să finalizăm toate comenzile, să ne onorăm toate obligațiile și am fost una dintre puținele firme din zona Dornelor care a avut de lucru la capacitate maximă și în perioada de pandemie”, ne-a mărturisit Andrei Mazăre.

Spune că a acceptat provocarea de a candida după ce a văzut dinamica din alte comune ale Bazinului Dornelor și cum s-au atras proiecte și s-au dezvoltat localitățile vecine.

„Cred că se putea mult mai mult și la noi, dar e dificil să găsești motivație când ai 5-6 mandate în spate. De altfel, comuna noastră a fost condusă în ultima jumătate de secol de doar doi oameni din fotoliul de primar. Amândoi se regăsesc pe lista de consilieri a contracandidatului meu de la PSD. Mi-ar fi făcut plăcere să îl am concurent de la USR-PLUS așa cum a și fost, de altfel, până cu câteva zile înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor. A preferat, însă un partid cu „mai mare trecere” în comuna noastră. Eu cred că și acesta e un semn clar că trebuie să facem trecerea de la stânga la dreapta”, completează tânărul candidat PNL de la Dorna Arini.

Și-a luat viața în mâini de tânăr, dar crede că tocmai experiențele trăite pe acest drum al antreprenoriatului l-au făcut să își dorească mai mult pentru comuna de pe valea Bistriței.

„Pierderea mamei încă de la o vârstă fragedă m-a maturizat repede! A trebuit să fiu independent de la vârsta la care alții își mai permit să copilărească. Am avut, însă, mereu sprijinul fraților mei și al Cristinei, cea care mi-a devenit soție acum 11 ani și împreună cu care ne bucurăm de roadele dragostei care ne-e unit: Antonia, în vârstă de 8 ani, și Eduard, năstrușnicul care a făcut anul acesta 6 ani”, adaugă Andrei, cu emoție în voce.

Recunoaște că a fost plăcut surprins de reacțiile venite în mediul online după anunțul candidaturii sale și asta îl face și mai motivat să schimbe lucrurile și la Dorna Arini.

„În anul 2000 toată lumea spunea, pe bună dreptate, la noi în comună, că 27 de ani sunt prea mulți (cât adunase fostul primar). Eu stau și mă întreb, astăzi, cât de mulți sunt aproape 50 de ani, cam cât au ultimii doi primari la un loc, și PCR+PSD. Cred că e cam suficient”, zâmbește retoric candidatul.

Își dorește ca prioritatea pentru următorii 4 ani să fie comuna natală și spune că dacă nu va reuși să readucă Dorna Arini acolo unde îi e locul, printre fruntașele Bazinului Dornelor, o să își vadă de treabă.

„Vremurile candidaților eterni trebuie să apună! Am alături de mine o echipă tânără, formată din oameni majoritar tineri, care sunt cunoscuți în comună ca oameni de ispravă și care nu au avut legături cu administrația locală sau afaceri cu statul. Majoritatea vin din zona privată, cunosc mecanismele economiei de piață și înțeleg ce înseamnă eficiența. Cu toții ne-am angrenat în acest proiect și ne punem credibilitatea pe masă pentru votul de pe 27 septembrie. Avem sprijinul președintelui CJ, Gheorghe Flutur, și a singurului deputat al zonei noastre, Angelica Fădor, și sunt sigur că vom reuși să concretizăm proiectele pe care le propunem arinenilor pentru a îmbunătăți considerabil calitatea vieții noastre, a tuturor locuitorilor acestei frumoase comune”.

Lista de candidați PNL pentru Consiliul Local Dorna Arini:

1. Mazăre Andrei Ștefăniță – tehnician silvic
2. Stanca Onofrei – antreprenor
3. Țifui Severin – operator centru lactate
4. Marcoci Dorel Șerbănel – paznic vânătoare
5. Giosanu Loredana Rozalia – economist

6. Olaru Voicu Dorin – consilier clienți
7. Roșu Constantin – electrician
8. Băbuț Mădălina Sânziana – economist
9. Popa Daniel – tehnician veterinar
10. Rosu Dumitrel Cătălin – artist

11. Cacina Florin – operator utilaje miniere
12. Stanca Mihai – tehnician industria alimentară
13. Dranca Atanasie Ilie – mecanic
14. Cimbru Alina – economist

Proiectele propuse pentru mandatul 2020-2024:

1. Realizarea în regim de urgență a rețelei de alimentare cu apă, canalizare și stație de epurare care să deservească întreg teritoriul comunei.

2. Curățenia și îngrijirea proprietăților primăriei. În acest sens vom înființa, în subordinea primăriei, Serviciul Public de Salubritate care să se ocupe de curățenia generală din comună. Astfel vom stopa neplăcerile create de depozitarea prelungită a deșeurilor în centrele zonale special amenajate.

3. Asfaltarea tuturor drumurilor comunale și reabilitarea printr-un covor asfaltic a drumurilor betonate care, anual, ridică mari probleme locuitorilor din zonele Ortoaia și Pârâul Arinului.

4. Atragerea de fonduri europene pentru lucrări de cadastru general, cadastrare gratuită pentru toate suprafețele din comună.

5. Îndiguirea zonelor nevralgice de pe cursul pâraielor pentru a stopa, în caz de torenți, ieșirea din albie. Se va evita astfel producerea de daune materiale proprietăților din vecinătate, dar și calității drumurilor.

6. Sprijinirea și încurajarea, prin atragerea de facilități, a crescătorilor de animale prin înființarea unei asociații care să valorifice superior produsele lactate, beneficiind și de faptul că pe teritoriul comunei se află clădirea fostei fabrici de prelucrare a laptelui, ICIL Ortoaia. Crearea unui brand local sau asocierea cu alte localități cu experiență (Șaru Dornei, Ciocănești) pentru promovarea acestuia.

7. Modernizarea centrului comunei, crearea de alei pietonale pavate, a unei zone de promenadă și belvedere (zona intrare Pârâul Arinului-Poliție) și amenajarea unui spațiu modern de joacă pentru copii (în vecinătatea terenului de sport al Școlii Gimnaziale), amenajarea unei tiroliene.

8. Revitalizarea vieții culturale. Activarea Căminului Cultural „Savin Alexevici”. Reînființarea Ansamblului Folcloric „Brădulețul” pe categorii de vârstă. Atragerea de fonduri pentru dotarea cu costume populare, instrumente pentru orchestră și aparatură de amplificare și sonorizare. Promovarea tradițiilor locale prin organizarea de festivaluri de datini și obiceiuri. Susținerea celor deja existente.

9. Înființarea unei asociații de tineret pentru dezvoltare personală, consiliere pentru problematica specifică și asigurarea unei alternative de petrecere a timpului liber prin activități și evenimente organizate în parteneriat cu Căminul Cultural.

10. Organizarea trimestrială, pe zone ale comunei, a unor întâlniri cu cetățenii (Sfatul Comunal), alături de consilierii locali, pentru identificarea problemelor de pe teritoriul comunei în vederea rezolvării acestora.

11. Crearea unui Birou de Consultanță disponibil tuturor cetățenilor comunei interesați de accesarea fondurilor europene în vederea demarării/dezvoltării unor afaceri.

12. Susținerea financiară a tuturor bisericilor din localitate pentru finalizarea proiectelor în desfășurare.

13. Transparentizarea activității primăriei (buget, venituri/cheltuieli, contracte în derulare) și eficientizarea personalului existent.

14. Parteneriat cu agenții economici din turism: montarea de panouri-indicator la intrările carosabile în comună, amenajarea spațiilor verzi, semnalizarea principalelor unități turistice, sprijinirea tuturor proprietarilor de pensiuni prin întâlniri și discuții periodice pentru o mai bună dezvoltare comună, dar și pentru promovare turistică la nivel național.

15. Atragerea tinerilor din comună care activează în domenii colaterale și promovarea voluntariatului. Reabilitarea Școlii Rusca și activarea ca centru zonal al acestei asociații (sală de proiecție de filme, dotarea cu aparatură audio-video, activități educativ-recreative).

16. Înființarea unui club al pensionarilor pentru activități de recreere și socializare prin întâlniri periodice – Școala Cozănești și Dispensarul Veterinar Ortoaia.

17. Reconstrucția punților pietonale peste râul Bistrița.

18. Sprijinirea proprietarilor de fânațuri și pășuni pentru a interzice accesul persoanelor care nu au domiciliul pe raza comunei pentru recoltarea de fructe de pădure și ciuperci.

19. Sprijinirea furnizorilor de servicii de date mobile și internet pentru creșterea calității semnalului în zonele slab acoperite.

20. Demararea discuțiilor cu reprezentanții autorităților centrale pentru redeschiderea taberei școlare de pe Drumul Forestier Rusca 1 (după modelul Bucșoaia).

21. Exploatarea potențialului din Masivul Giumalău prin realizarea unui proiect cu finanțare europeană care să vizeze amenajarea unei zone turistice (cabană și stână turistică) pentru promovarea produselor locale.

22. Dotarea Serviciului de Pompieri Voluntari cu noi echipamente pentru a acționa mult mai rapid în situații neprevăzute.

3 comentarii publicate:

  1. Anonim

    Frumos proiect! Doamne ajută! Dar și Gura Negri face parte tot din această comună și suntem uitați de toți de mult timp.

  2. Bucovineanul

    La asemenea promisiuni necesită fonduri enorme! Oare de ce nu se limitează politicienii la promisiuni mai puține care și pot fi realizate?. Din păcate, în ultimii 30 de ani, românilor li s-au înmulțit nevoile, anii în care nu s-a făcut nimic au înmulțit necesitățile, iar pentru a le acoperi fiecare campanie electorală vine cu noi promisiuni din cele și mai și! Doar că niciun partid politic nu se ține de cuvânt! Mai bine zis cuvântul de ordine este „promiteți tot ce vă trece prin cap ca să câștigăm alegerile”, iar după rămân proiectele la care românii doar vor visa pentru că nu poți realiza vise cu buzunarele goale sau, mai bine zis, cu banii care se scurg în anumite buzunare. Cei care candidează se știe că sunt panoul vizibil, iar în spate nevăzuții sunt adevărații păpușari care își vor investițiile în buzunarele lor, nu în proiectele promise oamenilor.

  3. Bucovineanul

    Cu o rectificare: fiind vorba despre sfârșitul tragic al marelui Eminescu care deranja extrem prin patriotismul fanatic afișat și o dragoste față de țară care nu poate fi egalată nici de întreaga clasă politică la un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.