Deputatul Angelica Fădor invită PSD „să iasă din capcana întinsă de cei care propagă știri false”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, președinte al Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, invită parlamentarii PSD să voteze în Senat legea care reglementează măsurile de prevenție împotriva riscurilor epidemiologice și le sugerează „să iasă din capcana întinsă de cei care propagă știri false pentru că nimic nu este mai important decât sănătatea românilor”. Deputatul a declarat că au trecut deja 12 zile de când România nu are o lege care să îi permită „controlul internării bolnavilor” și izolarea celor infectați.

„Suntem singura țară din Europa în care Guvernului îi sunt luate toate pârghiile pentru apărarea cetățenilor. Este inadmisibil că, până acum, PSD a amânat în mod repetat adoptarea acestei legi, în ciuda faptului că Guvernul a participat la dezbateri și a pus la dispoziția comisiei analiza comparativă cerută în legătură cu legislația altor țări europene care aplică izolarea și carantina”.

Ea acuză PSD că în această problemă dă dovadă de cinism, care crede că se va reflecta în evidențele cazurilor de îmbolnăvire din perioada următoare.

„Campania de instigare a PSD, de propagare a știrilor false prin asimilarea spitalelor cu lagăre, de echivalare a acțiunii medicilor cu poliția politică, a deciziilor autorităților privind detașarea medicilor cu munca forțată a produs psihoză și a dus la umilirea personalului medical, la desconsiderarea eforturilor medicilor și asistentelor. Deja avem semnale că medicii sunt epuizați în urma numărului tot mai mare de bolnavi aflați în stare gravă și de aglomerarea secțiilor cu cazuri noi. Fac apel la senatorii PSD să aibă un moment de luciditate și să voteze în Senat această lege atât de importantă pentru noi toți”, a mai spus parlamentarul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *