Angelica Fădor: „Guvernul PNL alocă fonduri pentru înființarea de întreprinderi în mediul rural”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că actualul Guvern PNL va aloca fonduri pentru înființarea de întreprinderi în mediul rural. Angelica Fădor a spus că, în acest sens, Guvernul a aprobat un buget total de 200 de milioane de euro pentru înființarea de întreprinderi în mediul rural, pentru activități de procesare, distribuție, ambalare a produselor agricole, finanțate prin Programul Operațional Capital Uman. Angelica Fădor a precizat că valoarea granturilor în acest caz este cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de noi locuri de muncă create.

„PNL încurajează astfel antreprenoriatul rural, dar nu prin lozinci, ci prin investiții și finanțare care să aducă întreprinzătorii la țară, acolo unde România a eșuat în guvernările anterioare. Iar această măsură vine să încurajeze atât inițiative private în mediul rural, cât și să creeze locuri de muncă în satele și comunele depopulate ale României”, a spus deputatul liberal sucevean.

Pe de altă parte, Angelica Fădor a precizat că tot Guvernul PNL a adoptat o serie de măsuri pentru stimularea ocupării tinerilor, a persoanelor cu vârsta de peste 50 ani și a românilor întorși din străinătate. Astfel, a declarat că se va acorda un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei, pentru angajatorii care angajează tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani, persoane cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență, precum și cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *