Detaliile accidentului mortal din Pasul Tihuța în care un bărbat a decedat, iar o femeie a ajuns în comă la spital

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a decedat, iar o femeie în vârstă de 55 de ani a fost rănită grav și a ajuns în comă la spital, în urma unui accident rutier petrecut în seara zilei de vineri, 17 iulie 2020, pe DN 17, în Pasul Tihuța, la ieșirea din localitatea Poiana Stampei către județul Bistrița-Năsăud.

Conform unui comunicat de presă emis de IPJ Suceava, în jurul orei 18:40, un bărbat în vârstă de 60 de ani, cu domiciliul în municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea autoturismul marca Audi A4, de culoare gri, pe DN 17, în afara localității Poiana Stampei, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, într-o curbă la stânga, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu parapetul metalic.

În urma impactului cu parapetul metalic a revenit pe sensul său de mers, unde a intrat în coliziune cu autotrenul marca Volvo, de culoare albastru, condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în comuna Românaşi, județul Sălaj, care circula din sens opus și care, în momentul sesizării stării de pericol, a efectuat o manevră de evitare a impactului cu autoturismul.

Deși șoferului camionului a încercat să evite coliziunea cu celălalt autoturism, nu a reușit, impactul având loc pe sensul de mers Bistrița către Vatra Dornei. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului mașinii și rănirea pasagerei din dreapta, o femeie în vârstă de 55 de ani. Cadavrul șoferului a fost depus la morga Spitalului Municipal din Vatra Dornei în vederea efectuării necropsiei.

În urma accidentului rutier din Pasul Tihuța, polițiștii au demarat cercetările la fața locului pentru a stabili cine se face vinovat de producerea acestuia, fiind deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, care urmează a fi soluționat.

Doliu în Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în urma accidentului din Pasul Tihuța

Cele două persoane din autoturismul marca Audi, soț și soție, se îndreptau către comuna Sucevița în momentul producerii accidentului rutier, unde, pe 18 iulie, urmau să sărbătorească ziua de naștere a soției. Pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de trafic, mașina a intrat pe contrasens, s-a izbit de parapetul metalic, a revenit pe sensul de mers, după care a intrat în coliziune cu o autocisternă care circula din sens opus și care încerca să evite accidentul, conform publicației Bistrițeanul.

În urma impactului deosebit de puternic, cele două persoane din autovehiculul marca Audi au rămas încarcerate. La fața locului a intervenit modulul SMURD de la Punctul de Lucru Poiana Stampei, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, care a constatat decesul șoferului și a transportat cealaltă persoană rănită, de pe locul din față dreapta, la spital.

Radu Nicula, în vârstă de 60 de ani, șoferul autoturismului, era inginer de profesie, iar multă vreme a lucrat la Ozon Bistrița, unde era director tehnic. În ultimii ani, bărbatul ocupa funcția de consilier superior în cadrul Serviciului de Investiții al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Soția acestuia, Rodica Nicula, în vârstă de 55 de ani, este angajată la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

„Vestea trecerii la cele veșnice a inginerului Radu Nicula ne-a întristat profund pe toți cei care îl cunoșteam și lucram cu el. Consiliul Județean este în doliu și județul Bistrița-Năsăud pierde un profesionist și un om de mare caracter! Cuvintele de mângâiere pentru familia greu îndurerată sunt de prisos acum când suflete noastre, ale prietenilor și cunoștințelor, sunt învăluite de durere. Dumnezeu să întărească familia Nicula și să îi dea putere să treacă peste acest moment greu. Ne rugăm cu toții pentru soția domnului Nicula, aflată în stare gravă pe patul de spital”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

3 comentarii publicate:

  1. Anonim

    Dacă faptele relatate accidentului sunt așa cum le descrieți, fotografiile demonstrează cu totul altceva. Ce căuta autocisterna pe partea dreaptă în sens contrariu? Audi se afla strivit de camion pe stânga și de balustradă pe dreapta. Arată clar că cisterna se afla pe sens opus urcării și că Audi a încercat lărgimea dreaptă pe sensul normal și a rămas strivit între camion și balustradă. Nu are nicio legătură viteza. Sau de vină este statul că curbele trebuiau lărgite pentru urcare și coborâre a utilajelor de lungime și greu tonaj. Așa se explică faptul că șoferul autocisternei a intrat pe contrasens pentru a avea lărgimea necesară curbării închise.

  2. Anonim

    Minciuni! Eu am fost la 100 de metri și am văzut totul. Nu a fost de vină nimeni! Asfaltul turnat este de proastă calitate, prea alunecos chiar și la 40 de kilometri la oră. Firma din Pojorâta ar trebui trasă la răspundere, dar ce să mai vorbim despre o țară de hoți.

  3. Anonim

    Într-adevăr asfaltul turnat este foarte alunecos chiar și la viteză mică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *