Știrile zilei de13 decembrie 2024

Grupul Lactalis închide fabricile Dorna Lactate de la Floreni și Vatra Dornei

Grupul Lactalis a decis închiderea unităților de producție de la Floreni și Vatra Dornei, din cadrul societății Dorna Lactate, conform unui articol publicat de Economica, care citează un comunicat de presă oficial al companiei. Brandul LaDorna și societatea Dorna Lactate își vor continua existența, însă întreaga producție va fi mutată în celelalte fabrici deținute de către Grupul Lactalis în România.

Întregul proces de închidere a celor două fabrici de la Vatra Dornei și Floreni se va încheia la finalul lunii august 2020, urmând a fi strict respectate toate reglementările legale în vigoare. Decizia va urma planurile strategice de consolidare a afacerilor pe principii de organizare eficientă a activităților de producție la standarde optime, iar măsura nu va afecta colectarea laptelui de la producătorii locali.

„Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producție și a investițiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasă a cerințelor de performanță și siguranță ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiți să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activității în cele două fabrici, luând în considerare și noua realitate economică care ne determină să fim mai atenți la operativitatea afacerii noastre în România și să ne adaptăm planurile coerent pentru a rămâne competitivi în această industrie”, se arată în comunicatul Grupului Lactalis.

Angajații afectați de măsura de concediere colectivă în fabricile de lactate din Vatra Dornei și Floreni vor primi tot sprijinul companiei pentru a găsi alte locuri de muncă, fie în cadrul celorlalte societăți din cadrul Grupului Lactalis, fie în alte companii din zonă și nu numai. Unii dintre angajați vor primi oferte pentru locurile de muncă disponibile în cadrul celorlalte companii românești ale grupului.

Lactalis va oferi salariaților disponibilizați consiliere privind protecția socială a șomerilor și reintegrarea lor profesională și suport specializat în orientarea către acele companii și posturi vacante existente la nivel local. Salariații vor beneficia și de instruire pentru căutarea unui nou loc de muncă, iar compania îi va recomanda companiilor de recrutare cu care colaborează. În același timp, angajații afectați de măsura concedierii colective vor beneficia și de compensații salariale.

„A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna, cu structurile moderne disponibile local. Este unul dintre angajamentele majore ale grupului. Ne dorim în continuare să menținem afacerea și să creștem sănătos și să contribuim la redresarea economică națională prin noi investiții și noi locuri de muncă. Suntem preocupați să protejăm drepturile colegilor noștri afectați de concediere și să reducem impactul regretabil pe care acest proces îl va avea asupra lor”, afirmă Giampaolo Manzonetto, directorul general al Grupului Lactalis.

LaDorna este unul dintre cele mai cunoscute branduri de lapte și produse lactate din România, dar și lider de piață pe segmentul laptelui UHT și a smântânii lichide. Producția pentru portofoliul LaDorna va fi împărțită între fabrica Albalact din Oiejdea, din județul Alba, și fabrica Covalact din județul Covasna, de la Sfântu Gheorghe. Brandul LaDorna a luat naștere în anul 1998, cu peste 400 de angajați la activ.

1 comentariu publicat:

  1. George

    Rușine pentru Jean Valvis! Cu unitățile de la Floreni și Vatra Dornei a început afacerile în România! Rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *