Știrile zilei de9 decembrie 2023

Dublă lansare pentru Alexandru Brădățan, la aniversarea a 31 de ani

Este unul dintre cei mai îndrăgiți tineri interpreți din țară, poartă mereu Bucovina în cântec și în inimă, iar astăzi, de ziua lui, îi dedică meleagului natal și o nouă piesă, cu care speră, ca de fiecare dată, să ajungă la sufletul celor care îi îndrăgesc munca. La mulți ani, Alexandru Brădățan!

„Dacă anul trecut, în prag de ziua mea, mi-am răsplătit publicul cu un spectacol de excepție, împreună cu Orchestra „Lăutarii” și Nicole Botgros, anul acesta nu putea să treacă oricum, așadar „Sunt din Bucovina” este un alt „mulțumesc” pentru publicul meu. Îmi doresc să fac din asta o obișnuință și în fiecare an, de ziua mea, să lansez câte un cântec”, afirmă Alexandru Brădățan.

Prin cântecul „Sunt din Bucovina” spun cine sunt în primul rând, cânt despre legătura față de acest pământ sfânt și despre familie. Aici m-am născut, aici l-am cunoscut pe Dumnezeu și pe atâția oameni dragi și buni. Îmi doream de mult timp o astfel de melodie și mă bucur că lansarea acesteia nu este una întâmplătoare. Sper să ajungă la inimile tuturor pentru că așa a fost și compusă, din inimă”, mărturisește Alexandru, plin de emoție.

Pentru că și-a dorit o filmare într-un peisaj specific Bucovinei, nu departe de Humor, a ales Rarăul să îi fie cadru pentru videoclipul filmat săptămâna trecută, alături de echipa de la Tradițional TV, Ana Sound, dansatorii fiind membrii Ansamblului „Balada Humorului”.

„Rarăul este inconfundabil și este emblemă pentru Bucovina. Suntem niște norocoși că ne-am născut pe aceste meleaguri binecuvântate cu atâta frumusețe”, completează Alexandru Brădățan. Pentru că este un prilej atât de special, a lansat și o țărănească, o piesă de joc, „Voia bună nu o las”, clipurile fiind filmate în același decor. Ambele piese au fost lansate pe contul de YouTube al artistului duminică, 7 iunie 2020, având deja peste 35.000 de vizualizări în doar două zile, un record pentru artist.

Pandemia a fost prilej de odihnă, de treabă pe lângă casă, dar și pentru proiecte online

Ultimele două luni l-au prins acasă, la Humor, unde a avut multă vreme pentru odihnă, pentru compoziția cântecelor pentru albumul pe care își dorește să îl lanseze în decembrie, printr-un nou spectacol-eveniment, „Alexandru Brădățan și invitații săi”, dar și pentru treabă prin curtea noii sale case din Humor, în care s-a mutat nu de multă vreme.

„Mai am mult de muncă pe lângă casă până când totul o să arate așa cum îmi doresc, dar dacă sunt sănătos sigur le voi duce pe toate la final. O parte din evenimentele pe care le aveam s-au amânat, altele așteaptă noile măsuri de relaxare, dar perioada aceasta a fost o lecție de viață pentru mine și cred că pentru mulți alții. Cu prietenii mei, colegii de cântec, m-am văzut mai tot timpul pe grupul nostru pe Facebook și sper că în curând să ne vedem și la spectacole sau măcar la o cafea”.

„Avem câteva proiecte pe care le-am lansat online în ultimele două luni, dar și altele și mai speciale, pe care abia aștept să le concretizăm după ce trece perioada aceasta. Cânt din toată inima și când cânt simt că trăiesc”, subliniază răspicat sărbătoritul nostru de astăzi.

Urări speciale din partea prietenilor de suflet

Cea mai mare satisfacție a lui Alexandru, privind retrospectiv în cei 16 ani de carieră, este bucuria pe care o transmite publicului de fiecare dată când cântă, fie că este vorba de petreceri sau spectacole, oriunde în țară sau în comunitățile de români din întreaga lume.

„Mă bucur să aud „uite-l pe Brădățan” când ajung la vreun eveniment. Mi-e tare drag de oamenii care știu să petreacă sincer și care se bucură de cântecele mele! Emoția pe care o simt de fiecare dată la cântări este cea mai mare răsplată a muncii mele. Oamenii au ajuns să mă cunoască și să mă îndrăgească și pentru asta le mulțumesc”.

Și pentru că este ceas de sărbătoare, Monitorul de Suceava i-a rugat pe cei mai apropiați colaboratori și pe cei mai buni prieteni să îi transmită câte o urare lui Alexandru Brădățan.

Nicolae Botgros: „Simplitatea și sinceritatea, din punctul meu de vedere, sunt două caracteristici care nu pot exista dacă nu sunt în deplină corelație. Sincer poate fi doar omul care își păstrează simplitatea, chiar și atunci când simte aprecierea oamenilor din jur. Alexandru, să știi că te respect pentru ceea ce ești acum și te rog să îți păstrezi felul tău de a fi, indiferent de care va fi direcția vântului în viața ta. Multă sănătate și mulți ani frumoși!

Vlăduța Lupău: Alexadru Brădăţan, pentru mine, a fost, este și va rămâne prietenul meu cel mai bun! Îl iubesc pentru că este unul din prietenii pe care și-i poate dori oricine și mă bucur că Dumnezeu a avut grijă să fim prieteni în această viață! La mulți ani plini de sănătate, succes și cât mai multă iubire din partea publicului!

Andreea Haisan: O vorbă din popor spune cam așa: „Prietenii sunt familia pe care ți-o alegi”. Știu sigur că mi-am ales un prieten de suflet, pe viață, iar acela este nanul meu, Alexandru. Multe sunt date să se întâmple pe lume cu un scop, așa cum mi-a fost dat să îl întâlnesc pe nanu’, să ne împrietenim, să mă cunune, să îmi boteze, să cântăm împreună și să ne bucurăm de o prietenie adevărată, pentru că da, nanul meu este un adevărat prieten, alături de care am trăit clipe minunate până acum și sigur o să mai trăim până când o să ajungem la azilul din Bora Bora.

La zi de mare sărbătoare pentru familia noastră vreau să îi urez să aibă parte de toată sănătatea din lume, să rămână același om bun pentru că această bunătate se oglindește în toate realizările frumoase pe care le-a făcut pentru el, pentru familie, pentru Bucovina. Să ne trăiești!

Paul Ananie: „Frunzuliță măghiran / E ziua lui Brădățan / Care cântă cu inima / Că-i născut în Bucovina! / Tare-i e drag a cânta / Câteodată cu fina / Și cu prietenii-mpreună / Că cine seamănă, se-adună! / Haida, hai cu veselie / Că-ți urează Ananie / Să trăiești, cu sănătate / Că-i mai bună decât toate! La mulți ani, Alex! Să trăiești, că trebuiești!

Oana Tomoiagă: Ziua de 9 iunie este o zi norocoasă pentru familia Brădățan, o zi norocoasă pentru Bucovina, o zi norocoasă pentru cei care i-au devenit prieteni celui ce s-a născut în acestă zi specială. De ce este special? Pentru că este prietenul alături de care oricine își dorește să îmbătrânească, plin de carismă, energie pozitivă, fidelitate pentru tot ceea ce face! Mulțumim lui Dumnezeu pentru toată strălucirea pe care ți-a oferit-o și pe care tu ai știut să o prețuiești! La mulți ani, Alexandru!

Gabriel Dumitru: Cumătrul meu, Alexandru Brădățan, îți doresc multă sănătate, bucurii și împlinirea tuturor dorințelor! Te prețuiesc și te port în suflet mereu, mă bucur că ești prietenul meu de suflet! La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *