Deputatul Angelica Fădor afirmă că americanii vor investi peste 10 miliarde de dolari în România, urmare a întâlnirii lui Iohannis cu Trump

Vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii a fost un succes și „a confirmat încrederea de care se bucură președintele României la Casa Albă”, a apreciat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor. Ea a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că a fost „o vizită istorică” atât prin prisma faptului că este singurul președinte român care a fost invitat de două ori într-un mandat de către președintele SUA, cât și din punct de vedere economic.

„Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu președintele SUA, Donald Trump, produce deja efecte: companiile americane anunță investiții de peste 10 miliarde de dolari în România”, a declarat deputatul liberal.

Angelica Fădor a citat drept sursă a acestei informații comunicatul unui ONG din SUA, Consiliul de Afaceri Americano-Român (AMRO), o organizație non-profit cu sediul la Washington, „care reprezintă companii din Fortune 500 care fac afaceri în România”, care ar fi comunicat după întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu președintele Donald Trump că sprijinul SUA pentru România „va avea un efect pozitiv pentru economia românească în condițiile în care companiile americane au peste 10 miliarde de dolari în proiecte potențiale noi în România”.

„Promovarea și garantarea investițiilor private reprezintă cel mai important pilon pentru o dezvoltare economică sănătoasă”

„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, prestigiul și credibilitatea președintelui Iohannis au păstrat multe investiții strategice în România, care au fost puse în pericol de măsurile haotice și ostile ale guvernării PSD-ALDE, iar garanția pe care o reprezintă președintele României pentru stabilitatea investițiilor iată că aduce proiecte noi importante în economia românească.

Promovarea și garantarea investițiilor private reprezintă cel mai important pilon pentru o dezvoltare economică sănătoasă într-o Românie normală, care poate să ducă la creșterea numărului de locuri de muncă mai bine plătite pentru români și la creșterea bunăstării în general”, a declarat deputatul Angelica Fădor.

În opinia acesteia, Klaus Iohannis a demonstrat „că este într-o ligă superioară” față de ceilalți candidați la Președinția României și că este „singurul actor politic cu credibilitate în lumea civilizată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.