Lira de Aur 2019. Dorna Medical, alături de tinerii artiști la cea mai importantă competiție națională de interpretare instrumentală, desfășurată la Suceava

Nu o dată Dorna Medical a încurajat micii artiști și sportivi, având convingerea că într-o zi ne vor face cinste pe marile scene ale lumii și la competițiile sportive mondiale. Dorna Medical a sponsorizat și în acest an „Lira de Aur”, competiție națională de interpretare muzicală, desfășurată la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și ajunsă la cea de-a 40–a ediție.

La concurs au participat 202 interpreți la secțiunile pian, vioară, corzi grave și instrumente de suflat și percuție. Roman Boca, manager general al Dorna Medical, a fost prezent la festivitatea de premiere care a avut loc pe 2 iunie 2019, în Sala Auditorium „Ion Carp Fluierici” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Directorul companiei, la rândul său un iubitor de artă, a înmânat premii copiilor. Îi felicităm pe câștigători, dar și pe toți participanții, indiferent dacă s-au întors sau nu acasă cu premii. A fost o onoare pentru noi să vă cunoaștem, să vă ascultăm, vă mulțumim pentru că ne-ați oferit un spectacol memorabil.

Trei secțiuni de concurs: pian, vioară, corzi grave

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, iar candidații s-au înscris la una dintre cele trei secțiuni: pian, vioară, corzi grave; instrumente de suflat și percuție. Concursul s-a adresat elevilor din învăţământul preuniversitar de artă (clasele III-XII), care au fost jurizaţi de comisii formate din profesori universitari şi preuniversitari, personalităţi ale vieţii artistice din ţară şi străinătate.

Juriul a fost format din 12 membri, preşedintele concursului de anul acesta fiind prof. univ. dr. Marin Cazacu, de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, laureat al concursurilor internaţionale, unul dintre cei mai importanţi muzicieni români contemporani.

Violonistul Ștefan Aprodu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti” din București, și-a adjudecat cel de-al 40-lea trofeu al Concursului de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” și premiul de 1.000 de euro.

Sekaci Jan a obținut medalia de argint a competiției (Premiul „Ciprian Porumbescu”), concurând la violoncel. Elevul în clasa a XI-a al Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti” din București este cel al cărui premiu a fost sponsorizat de Dorna Medical.

Vă reamintim că în luna februarie 2019, compania medicală s-a implicat și în competiții sportive, recompensând circa 100 de participanți și câștigători la categoria juniori din cadrul Cupei Dorna Medical la schi alpin și snowboard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.