Dorna pe contrasens

A trecut iarna peste orășelul nostru și ne pregătim deja de sezonul concediilor. Un lucru bun aș putea spune, dar oare lucrul ăsta ar trebui să ne bucure sau să ne sperie? Nu știu ce părere aveți, dar pe mine mă îngrozește faptul că avem cele mai mari șanse să ne bucurăm de ultimul sezon cu turiști la Vatra Dornei.

Mulți ar spune că sunt cârcotaș, dar haideți să privim realitatea! Dacă până acum câțiva ani Dorna era prezentată în emisiunile TV ca un oraș cochet în care te poți bucura de un concediu liniștit, acum am devenit vedete de știri, dar la rubrica „Nu faceți ca ei”.

În primăvara aceasta au început lucrările la proiectele mult mediatizate și așteptate de noi toți. Un lucru foarte bun. Cred că toată lumea poate suporta câteva luni de trafic îngreunat și praf. Ce mai contează trei luni de mers prin praf după ce am fost în stare să suportăm opt ani acest lucru.

Din păcate, de aici încep adevăratele probleme. Nu știu cum se face, dar întotdeauna trebuie să ieșim în pagubă. Până acum toate licitațiile (este adevărat, nu foarte multe la număr) au fost câștigate de firme care luau doar banii, oferind calitate zero. Anul 2019 a venit cu o schimbare, și anume că am scăpat de ăia și au venit alții.

Au început lucrările în mare forță, toată lumea i-a lăudat că în sfârșit se lucrează bine și la noi, dar atât a fost. Ce avem acum după două luni de primăvară? Un asfalt care are toate șansele să dispară după prima iarnă și muncitori care dorm pe marginea drumului.

Poate aerul de munte le provoacă somnolențe. În acest caz, le pot recomanda o pensiune, nu de alta dar avem parte de un anotimp ploios și se pot îmbolnăvi. Domnilor diriginți de șantier, unde sunteți pe toată perioada executării lucrărilor?

Oare chiar atât de ghinioniști suntem încât să nu reușim să facem orașul ăsta să arate cel puțin decent? De mult timp am renunțat la pretențiile de a avea și la Vatra Dornei măcar un centru de agrement în afară de plimbările prin parcul care și el arată jalnic, cu stâlpi de iluminat restaurați doar pe jumătate, statui care stau să cadă și bănci care aproape în fiecare seară sunt scoase din firavele pavele.

Nu pot înțelege de ce toate orașele și comunele din jurul nostru se dezvoltă și înfloresc pe zi ce trece, iar Dorna noastră se distruge văzând cu ochii. Cred că cei din administrație încă nu au înțeles că mergând pe contrasens riști să faci accident.

1 comentariu publicat:

  1. Anonim

    Toate lucrările care au fost făcute în orașul nostru din 1989 încoace (și alea foarte puține și doar în campanii electorale) au fost lucrări de mântuială. Nu au prins nici măcar iarna, s-au dus la prima ploaie mai serioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *