Vânătorii de munte au plantat peste 2.500 de puieți alături de silvicultorii din Dorna Candrenilor

Joi, pe 2 mai 2019, Ocolul Silvic din Dorna Candrenilor a organizat o acţiune comună cu vânătorii de munte în cadrul programului naţional „Luna Pădurii 2019”. Activitatea de împădurire desfășurată în zona Poiana Negri – Pârâul Pietri a fost realizată de 40 de militari și personal civil al Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” sub asistența tehnică a 20 de silvicultori din cadrul Ocolului Silvic din Dorna Candrenilor.

În cadrul acestei acțiuni, căreia i s-au alăturat și voluntari din comuna Dorna Candrenilor, au fost plantați 2.500 de puieți de molid pe o suprafață de 0,5 hectare, pe un teren accidentat și greu accesibil. Acțiunea de împădurire s-a derulat sub coordonarea inginerului Nicolae Hurghiș, șeful Ocolului Silvic din Dorna Candrenilor, și a sublocotenentului Alexandra Lucuțari și subofițerului de comandă, plutonier adjutant principal Gheorghe Iacob din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”.

La finalul activităţii, inginerul Hurghiş a ţinut să mulțumească locotenent colonelului Iulian Ilie Cristian Arsene, comandantul Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, pentru implicarea vânătorilor de munte în acțiune.

„Deși condițiile au fost dificile, teren pietros și abrupt, cei 40 de vânători de munte au dus la bun sfârșit acțiunea de împădurire datorită pregătirii lor fizice în medii cu dificultate ridicată”, a completat șeful Ocolului Silvic din Dorna Candrenilor, Nicolae Hurghiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *