Angelica Fădor: Rediscutarea bugetului în Parlament trebuie să corecteze erorile şi să aloce bani pentru dezvoltarea ţării

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că prin reîntoarcerea în Parlament a bugetului pe 2019 există şansa ca România să aibă parte de un buget sănătos, Parlamentul având responsabilitatea de a face corecţiile necesare, astfel încât bugetul să fie, cu adevărat, unul pentru dezvoltarea României.

Angelica Fădor a arătat că PNL a avertizat că bugetul aprobat de majoritatea PSD-ALDE este unul fantezist, care nu are nici o legătură cu realitatea economică şi cu nevoile reale de dezvoltare ale României.

„Singurii vinovaţi pentru situaţia gravă în care ne aflăm sunt cei din actualul Guvern, care, în ciuda solicitărilor repetate de a prezenta proiectul bugetului de stat, adică de a respecta legea, au amânat nepermis de mult înaintarea acestuia în Parlament. Mai mult, este o iresponsabilitate gravă faptul că prim-ministrul şi ministrul de Finanţe nu au garantat realitatea cifrelor pe care s-a construit bugetul, acesta fiind construit cu alocări bugetare din pix, cu venituri care nu vor putea fi niciodată încasate”, a declarat Angelica Fădor.

Ea a spus că prin actualul buget vor fi, din nou, sacrificate bugetele locale şi investiţiile, fiind practic un buget care nu construieşte nimic. Deputatul PNL de Suceava a evidenţiat faptul că în buget nu este prevăzută construirea nici unui tronson de autostradă important, cum ar fi Ungheni-Iaşi-Târgu-Mureş, şi nici a unui spital important, cum ar fi spitalul regional Iaşi.

De asemenea, ea a amintit că valoarea prevăzută pentru investiţii este de doar 1,2% din PIB, cea mai scăzută valoare a ponderii din PIB din ultimii 10 ani, iar investiţiile anunţate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici faţă de 2018.

„Prin acest buget firmele vor avea de suferit, fiind sufocate de reglementările fiscale absurde, iar angajaţii din mediul privat nu au nici o speranţă de îmbunătăţire a veniturilor şi a nivelului de viaţă. De asemenea, prin bugetul asigurărilor sociale de stat, Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor, împiedicând creşterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9%, amânând această creştere pentru data de 1 septembrie 2019. Astfel, fiecare pensionar pierde în acest an o treime din creşterea la care avea dreptul legal”, a mai declarat Angelica Fădor.

Fădor: Doar prin efortul PNL s-a reuşit dublarea alocaţiilor pentru copii

Deputatul liberal a adăugat că în buget nu au fost alocaţi nici banii pentru profesorii care au câştigat în instanţă, prin hotărâri judecătoreşti definitive, sumele de bani care li se cuveneau şi nici pentru cei care au achitat taxa de primă înmatriculare a autovehiculelor.

„Până şi plata indemnizaţiilor pentru veteranii de război, văduvelor veteranilor de război şi pentru urmaşii celor morţi la Revoluţie au fost îngheţate pentru următorii ani, acesta fiind în fapt respectul pe care guvernul PSD-ALDE îl arată acestor oameni care s-au jertfit pentru România. Toate aceste nereguli din buget au şansa acum de a fi corectate în Parlament, prin votul inclusiv al parlamentarilor aflaţi la guvernare”, a precizat deputatul PNL de Suceava.

Ea a subliniat faptul că doar în urma efortului deputaţilor liberali s-a aprobat amendamentul pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, asta în condiţiile în care această măsură nu era prevăzută iniţial în proiectul Legii bugetului de stat pe 2019.

Angelica Fădor a subliniat faptul că acum au şansa şi parlamentarii PSD şi ALDE din Suceava să acorde importanţa cuvenită amendamentelor PNL Suceava la bugetul de stat, amendamente foarte importante pentru dezvoltarea judeţului. Dintre acestea, ea a amintit de construirea şoselelor de centură ale municipiilor Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura-Humorului, Câmpulung-Moldovenesc şi Vatra-Dornei, a Spitalului de Copii din Suceava, preluarea de către Guvern a creditului „Utilităţi si mediu la standarde europene”, credit care a înglodat în datorii 61 de localităţi sucevene, dar si continuarea lucrărilor la magistrala de gaz metan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *