Știrile zilei de9 decembrie 2023

Angelica Fădor: Primul metru de autostradă din judeţul Suceava a fost făcut împotriva voinţei Guvernului PSD-ALDE

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a susţinut marţi o declaraţie politică, în care a evidenţiat faptul că gestul omului de afaceri Ştefan Mandachi de a construi un metru de autostradă demonstrează clar că sucevenii nu mai suportă nici o zi un guvern care continuă să ţină în subdezvoltare întreaga regiune a Moldovei.

„Vin astăzi cu o veste bună: în judeţul Suceava a fost construit primul metru de autostradă! Din păcate, acest prim metru de autostradă a fost făcut împotriva voinţei Guvernului PSD-ALDE, care nu a reuşit să construiască un centimetru de autostradă în Moldova. Primul metru de autostradă a fost făcut în şapte ore de un antreprenor, împreună cu o echipă de 17 lucrători în construcţii, pentru că a dorit să arate că şi în România se pot face autostrăzi, dacă există voinţă. Acest protest arată că sucevenii, că moldovenii nu mai suportă nici o zi un guvern care să îi desconsidere şi care încearcă să îi ţină în continuare în sărăcie, în subdezvoltare”, a spus Angelica Fădor.

Ea a precizat că a constatat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a găsit şi cauza lipsei drumurilor moderne, respectiv creşterea economică care a fost prea mare şi nu a ţinut ritmul cu „ineficienţa Guvernului PSD”.

Deputatul PNL de Suceava consideră că, în realitate, Liviu Dragnea a spus cu gura lui că Guvernul pe care îl conduce din umbră este incapabil, iar mediul privat, cel care generează creşterea economică, face performanţă cu toate piedicile pe care guvernul le pune.

„Ceea ce trebuie să vedem cu toţii este că exact un antreprenor, cel care generează această creşterea economică pe care Guvernul PSD nu o poate gestiona, a găsit şi fondurile, şi timpul necesar pentru a construi primul metru de autostradă în Moldova. Situaţia în care se află Regiunea de Nord-Est, judeţul Suceava în particular, în ceea ce priveşte infrastructura de transport, nu este doar jalnică şi împotriva dezvoltării, ci poate reprezenta un factor care să afecteze pe o perioadă lungă o mare parte din ţară”, a spus Angelica Fădor.

Fădor: Guvernul PSD-ALDE are un singur scop: menţinerea ţării în sărăcie şi subdezvoltare

Deputatul liberal a arătat că, în judeţul Suceava, Guvernul PSD nu a reuşit în trei ani să finalizeze 13% din lucrările la şoseaua de centură a Sucevei şi nici să finanţeze lucrările de modernizare a drumului naţional 18, care trebuiau terminate cu doi ani în urmă.

„Nu mai spun că pe toate drumurile naţionale situaţia este gravă şi că măsurile de siguranţă a circulaţiei sunt minime. Singurele care se dezvoltă sunt aeroporturile pentru că sunt coordonate de administraţiile judeţene. Dacă rămâneau în subordinea Ministerului Transporturilor, aeroporturile din această zonă ar fi fost şi ele la pământ”, a precizat deputatul PNL de Suceava.

Mai mult, Angelica Fădor a adăugat că actuala guvernare PSD-ALDE ajunge la finalul exerciţiului financiar 2014-2020 fără să atragă nici un euro din proiecte cu fonduri europene pentru autostrăzile din zona Moldovei. Ea a explicat că anul viitor, potrivit Masterplanului general de transport, ar fi trebuit dat în folosinţă tronsonul de autostradă Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ, să înceapă lucrările pentru drumul expres Siret-Suceava-Paşcani şi să fie finalizat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Suceava-Satu Mare.

„Cu toate acestea, ministrul Transporturilor anunţă că începe drumul expres Piatra Neamţ-Bacău, pentru că a fost plasat în funcţie de liderul PSD Neamţ. Într-o ţară în care se fac investiţii virtuale pentru prietenii politici, iar cele care ar trebui realizate în baza studiilor reale sunt blocate, nu se va putea realiza nici un proiect, ceea ce îmi întăreşte convingerea că Guvernul PSD-ALDE are un singur scop: menţinerea ţării în sărăcie şi subdezvoltare”, a încheiat Angelica Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *