Sportivul Ion Candrea a câștigat două medalii la Campionatul Balcanic al Seniorilor din Slovenia

Sportivul Ion Candrea din bazinul Dornelor a participat, în perioada 21-23 septembrie 2018, la Campionatul Balcanic al Seniorilor din Celje, din Slovenia, acolo unde a reușit să își adjudece două medalii în probele de 1.500 de metri pe pistă și semi-maraton. Atletul Ion Candrea, născut în august 1968, a participat la categoria M50 Masters.

Sportivul din Iacobeni a participat, în cea de-a treia zi de concurs, în proba de semi-maraton, alergând pe un traseu de 21 de kilometri și 95 de metri. Fiind a treia zi de competiție, oboseala acumulată și-a spus cuvântul, însă nu a fost suficient să-l împiedice să cucerească medalia de aur. Ion Candrea a terminat cursa în 1 oră, 23 de minute și 39 de secunde.

Pe locul al doilea s-a clasat sportivul Sadik Tokgoz, din Turcia, cu un timp de 1 oră, 25 de minute și 9 secunde, în timp ce poziția a treia a fost adjudecată de croatul Franjo Korosic, cu un timp de 1 oră, 27 de minute și 3 secunde.

Atletul din Țara Dornelor a participat în cea de-a doua zi de concurs și în proba de 1.500 de metri pe pistă, într-o zi cu ploaie și condiții ceva mai severe de competiție. Dorneanul a reușit să treacă linia de sosire pe poziția a treia, câștigând medalia de bronz, după un timp de alergare de 4 minute și 54 de secunde. Slovenul Valentin Cesnik a cucerit medalia de aur, în timp ce locul al doilea a revenit sârbului Zoran Ilincic.

„În prima zi a fost foarte cald, iar eu fiind obișnuit cu clima din zona Dornei mi-a fost puțin dificil. În cea de-a doua zi s-a alergat prin ploaie, dar a mers foarte bine și am reușit să cuceresc o medalie de bronz. Iar în a treia zi a fost destul de răcoare, ceea ce îmi priește. M-am antrenat înainte de cursă, iar primii zece kilometri i-am parcurs în 38 de minute și 22 de secunde. În ultimii cinci kilometri și-au făcut apariția crampele, s-a adunat oboseala după trei zile de concurs. Am aflat că sportivul din spatele meu se afla la circa trei minute distanță, fapt care mi-a permis să reduc puțin viteza și să îmi dozez resursele fizice pe care le mai aveam”, a declarat Ion Candrea pentru Monitorul de Dorna.

Dorneanul de 50 de ani a luat startul la toate cele trei probe de la Campionatul Balcanic al Seniorilor din Slovenia, inclusiv la proba de 5.000 de metri pistă, acolo unde însă a ratat podiumul și s-a clasat pe poziția a patra, cu un timp de 18 minute și 30 de secunde. Pe primele trei locuri au urcat slovenii Darko Kralj și Valentin Cesnik și turcul Sadik Tokgoz.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *