Angelica Fădor: „PNL va promova o nouă lege pentru implementarea votului electronic”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunţat că parlamentarii liberali vor iniţia un nou proiect de lege pentru implementarea votului electronic, care să asigure o participare mai eficientă la procesul electoral a tuturor românilor cu domiciliul în străinătate. Angelica Fădor a precizat că această decizie a fost luată după consultările pe care liberalii le-au avut în comunităţile româneşti din diaspora.

Deputatul liberal a subliniat că proiectul votului prin corespondenţă, iniţiat cu cele mai bune intenţii de către PNL, dar adoptat de majoritatea PSD din Parlamentul României, în anul 2015, „într-o formă mutilată şi marcată de grave disfuncţionalităţi”, nu şi-a dovedit eficienţa scontată.

„Prin urmare, Partidul Naţional Liberal, în urma consultărilor avute în comunităţile româneşti din diaspora, a decis să iniţieze un nou proiect de lege, optim şi exhaustiv, care să asigure o participare eficientă la procesul electoral a tuturor cetăţenilor români cu domiciliul în afara ţării, şi anume votul electronic”, a declarat Angelica Fădor.

Deputatul PNL de Suceava a precizat că acest proiect va fi dublat de o altă iniţiativă legislativă care va urmări să asigure respectarea legii în ceea ce priveşte principiul reprezentativităţii parlamentare a cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, pentru a garanta acestora o justă reprezentare în forul legislativ al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *