Știrile zilei de5 decembrie 2023

Campanie de testare pentru virusurile hepatitei B și C la Dorna Medical

În România, aproximativ 800.000 de persoane au hepatită cronică B, iar 600.000 de persoane au hepatită cronică C, conform Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România – APAH-RO. Datele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât avem în vedere faptul că țara noastră se află pe primul loc la nivel european din punct de vedere al numărului total de cazuri de hepatită C.

Rata generală de depistare a acestei boli este foarte scăzută în România, iar majoritatea pacienților sunt diagnosticați în contextul unor analize sau la internarea în spital pentru alte afecțiuni. Luând în considerare aceste statistici și numărul de decese cauzate de această boală care nu doare, cu aproximativ 1,5 milioane de decese în fiecare an la nivel mondial, Policlinica Dorna Medical din municipiul Vatra Dornei vine în ajutorul pacienților.

În România mor anual aproape 3.000 de oameni din cauza cirozei provocate de hepatită. Suntem pe primul loc în Europa când vine vorba de numărul pacienților care suferă de această boală. Policlinica Dorna Medical din Vatra Dornei dorește să schimbe aceste statistici. Tocmai de aceea vine în ajutorul pacienților cu teste care depistează la timp această afecțiune.

Având în vedere că Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei este marcată în toată lumea la data de 28 iulie, vineri, pe 27 iulie 2018, în toate laboratoarele Dorna Medical se vor efectua teste pentru virusurile hepatitice B și C la un preț promoțional de 60 de lei pentru ambele teste, în loc de suma obișnuită de 80 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *