Știrile zilei de7 decembrie 2023

Rezultate grozave pentru Andrei Dorin și Gabriel Bularda în Belgia și Macedonia

Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei a avut parte de o săptămână încărcată, cu două competiții internaționale la care sportivii dorneni au participat, organizate și desfășurate în Belgia și Macedonia. În zilele de sâmbătă și duminică, pe 30 iunie și 1 iulie, Andrei Dorin Rusu și-a testat pregătirea în cadrul unui eveniment sportiv, în Belgia, în timp ce Gabriel Bularda a alergat pentru o medalie în Macedonia.

Andrei Dorin Rusu a luat startul probelor de 800 și 1.500 de metri, la Bruxelles, în cadrul unui Grand Prix, în timp ce colegul său de la CSM Dorna, Gabriel Bularda, a participat la proba de juniori I de 6.000 de metri, la Skopje. Cu un titlu de campion european la alergare montană, Gabriel a reușit să îl adjudece și pe al doilea la European Mountain Running Championships, aducând acasă o nouă medalie de aur.

Cu un timp de 25 de minute și 45 de secunde, Gabriel Bularda a terminat pe prima poziție proba de 6.000 de metri din Macedonia, pe locul al doilea clasându-se sportivul britanic Joseph Dugdale, cu timpul de 25 de minute și 52 de secunde, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de italianul Giovanni Rossi, cu un timp de 25 de minute și 57 de secunde. Pe locurile al patrulea și al cincilea au urcat turcii Yusuf Matur și Ahmet Alkanoglu.

În Belgia, la Bruxelles, Andrei Dorin Rusu a obținut un rezultat foarte bun, reușind să urce pe podium după parcurgerea probei de 1.500 de metri. Dorneanul se întoarce acasă cu medalia de bronz după ce a trecut linia de sosire pe poziția a treia, cu un timp de 3 minute, 42 de secunde și 67 de sutimi. Proba a fost câștigată de elvețianul Jan Hochstrasser, cu timpul de 3:38:72, pe locul al doilea urcând neozeelandezul Matt Manning, cu 3:42:10.

Atletul Gabriel Bularda a publicat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat să câștig titlul de campion european la alergare montană și anul acesta, al doilea titlu de campion”. Contactat de aimx.ro, Andrei Dorin Rusu a declarat: „Dacă alergam în prima serie, fugeam un 3:40. Am alergat singur de la 800 de metri. Este o realizare foarte mare pentru mine, ținând cont că am fost și accidentat”.

Pentru Andrei Dorin Rusu și Gabriel Bularda urmează alte competiții în viitorul apropiat. Gabriel Bularda participă sâmbătă, pe 7 iulie, la Maratonul Legendele Nemirei, organizat și desfășurat la Slănic Moldova, în timp ce Andrei Dorin Rusu își propune să își îndeplinească baremul pentru Campionatul European de Seniori de la Berlin, acolo unde și-ar dori să scoată un timp sub limita de 29 de minute și 45 de secunde în proba de 10.000 de metri.

1 comentariu publicat:

  1. Punct

    Bravo, copii! În sfârșit mai este și ceva bun în orășelul nostru! Cinste vouă și părinților care vă susțin din toate punctele de vedere. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *