Peste 50 de elevi au participat la Ziua Porților Deschise de la Ocolul Silvic din Dorna Candrenilor

Vineri, pe 8 iunie 2018, în continuarea Zilei Silvicultorului, Regia Națională a Pădurilor Romsilva a organizat la sediile celor 41 de Direcții Silvice din țară și a ocoalelor silvice din subordine „Ziua Porților Deschise”, scopul acţiunii find, printre altele, de informare a generaţiei tinere cu privire la activitatea desfășurată în interiorul RNP, dar şi felul în care este plantată și gospodărită o pădure.

La Ocolul Silvic din Dorna Candrenilor au fost prezenţi un număr de 50 de elevi de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor şi Şcolile Gimnaziale din Poiana Stampei și Coşna, tinerii fiind însoţiţi de cadre didactice. Oaspeţii au fost primiţi de echipa de la Ocolul Silvic, moderatorul întâlnirii fiind şeful de ocol Nicolae Hurghiş.

„Le mulţumesc elevilor pentru onoarea pe care ne-au făcut-o, și anume aceea de a ne vizita. Pe viitor le promitem că vom desfășura și alte acţiuni, precum „Pădurar pentru o zi”, acţiuni la care, de asemenea, contăm pe sprijinul cadrelor didactice, cărora vreau să le mulţumesc pentru implicarea în evenimentul de vineri”, a declarat, pentru Monitorul de Dorna, șeful Ocolului Silvic din Dorna Candrenilor, inginerul Nicolae Hurghiş.

De la acesta elevii au aflat ce presupune meseria de silvicultor, complexitatea activităților derulate de silvicultori, precum și modul în care se gestionează durabil pădurea, Nicolae Hurghiș vorbindu-le şi despre speciile de arbori existente în păduri, fiind prezentate și aspecte legate de fauna și flora spontană din păduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *