Știrile zilei de8 decembrie 2023

Proiectul „Let’s Get Green” demarat la Școala Nr. 2 din Vatra Dornei

„Trăim într-un loc binecuvântat de Dumnezeu”, așa auzim mereu de la dorneni și de la turiștii ce vin să ne viziteze. Nu contrazicem acest lucru, însă știm că pentru tot ceea ce ni s-a dat noi suntem responsabili de ceea ce se petrece în jurul nostru și trebuie să avem grijă ca mediul în care trăim să nu se deterioreze într-un ritm accelerat.

Am ales să fim parte activă în „Let’s Get Green”, proiect organizat de „Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Kaufland Romania. Cu noi începe „Let’s Get Green” la Vatra Dornei. E cea mai amplă campanie de educație ecologică națională și noi spunem prezent.

Așadar, se dă start Proiectului „Let’s Get Green”, în cadrul căruia elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Vatra Dornei vor desfășura, în perioada martie-mai 2018, o serie de activități prin care vor demonstra că ei, alături de părinții lor, pot fi prieteni ai naturii și pot trăi în comuniune cu aceasta.

Acest proiect promovează un comportament responsabil față de mediu, urmărește educarea elevilor, a părinților și a tuturor cetățenilor care se vor implica în vederea protejării mediului, a necesității colectării selective a deșeurilor, a importanței reciclării deșeurilor și încurajează implicarea voluntară a elevilor în activități.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Vatra Dornei vor participa la activități de colectare selectivă, de ecologizare a unor spații din domeniul public, precum și acțiuni de plantare de flori, pomi și arbuști. Începând cu 26 martie 2018, toți elevii vor fi implicați în activitatea de colectare selectivă.

Colaboratorii noștri sunt Asociația Părinți Profesori – Partenerii Copiilor Noștri, S.C. Păltiniș și Monitorul de Dorna. Sponsori ai acestei activități sunt Aqua Carpatica, Cofetăria Dolce Vita, Brutăria Cioată și Brutăria Grohinschi. Fiți alături de noi pentru că viitorul verde poartă numele nostru, Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei. Fiecare voluntar, fiecare atitudine, fiecare gest contează!

Suntem voluntari și suntem hotărâți să dovedim că nouă ne pasă! Echipa de proiect: Dorina Forfotă, Daniela Ciuhlău, Ionela Loredana Todașcă și Ciuban Cecilia Dorina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *