Știrile zilei de27 ianuarie 2022

Donații de aproape 15.000 de lei pentru Mihnea Coman

12.225 lei este suma care a fost strânsă în cadrul Expoziţiei Caritabile pentru Mihnea Coman, eveniment organizat la Casa de Cultură „Platon Pardău”, în perioada 1-15 martie 2018, la iniţiativa Georgianei Fârdea şi a Cristinei Simionescu, dar cărora li s-au alăturat, într-un număr foarte mare, copii, tineri, familii şi şcoli din Ţara Dornelor.

Astfel, prin donaţiile făcute de dorneni, în expoziţia organizată pentru Mihnea, s-au vândut mărţişoare, cărţi, bijuterii, produse cosmetice, dar în special lucruri realizate handmade. Unul din multele exemple de implicare în acest proiect a fost dat de David Lutaniuc, în vârstă de 7 ani, la rândul său foarte bolnav acum câţiva ani, acesta aducând în expoziţie peste 100 de brăţări realizate de el.

La finalul expoziţiei, o importantă donaţie a fost făcută şi de către elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din cartierul Unirii, trei dintre reprezentanţii lor oferindu-i, direct, lui Mihnea suma de 2.300 de lei.

„Le mulţumim tuturor pentru implicare şi îi pomenim, mereu, în rugăciunile noastre pentru ca Dumnezeu să le întoarcă înzecit ajutorul. Gestul Georgianei este unul nobil, iar mobilizarea copiilor de la Şcoala 2 ne-a copleşit. Sunt alături de noi încă de la începutul campaniei Marianei şi Violetei, prietenele lui Mihnea de la Casa de Cultură, şi înafara sprijinului acordat la această acţiune le mulţumim pentru încurajările constante pe care le primim de la ele”, a povestit Dana Coman, mama lui Mihnea.

Un nou eveniment caritabil „Toţi împreună pentru Mihnea”, organizat de data aceasta de către Club Rotary DORNA Vatra Dornei, va avea loc vineri, 30 martie, de la ora 19:00, la Salon „LeBaron” din Dorna Arini. Invitaţii speciali vor fi trupa VIBE by Mugurel şi Bogdan, participanti X-Factor. Intrarea este liberă şi se face pe bază de donaţie benevolă, iar meniul a-la-carte!

Ioan Mihnea Coman are 7 ani şi suferă de o mutaţie genetică extrem de rară! Mihnea nu-şi poate coordona mişcările pentru că, deşi creierul îi funcţionează bine şi transmite corect informaţia pentru mişcare, aceasta se alterează pe traseul nervilor astfel încât mâinile, picioarele şi capul se mişcă independent de voinţa lui, aproximativ la fel cu ceea ce se întâmplă în boala Parkinson la adulţi.

Transmiterea haotică a impulsului nervos poate fi corectată printr-o intervenţie chirurgicală de implantare a unui sistem neuromodulator cu un dispozitiv generator Activa RC la Spitalul de copii „Sant Joan de Deu” din Barcelona, costurile totale fiind de aproape 91.000 de euro. Donaţiile se pot face în contul Asociaţiei Ioan Mihnea RO08RNCB0243149894280001 (BCR Vatra Dornei), iar familia poate fi contactată prin pagina de Facebook a asociaţiei: facebook.com/totipentrumihnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.