Știrile zilei de21 octombrie 2021

Dornenii au participat la Concursul de Schi Alpin şi Sanie de pe pârtia Cârlibaba

Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, este primăvară, iarna este în toi, mai ales după ninsorile şi temperaturile scăzute de săptămâna trecută. Vremea este numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă şi organizarea de competiţii specifice sezonului alb.

Iubitorii sporturilor de iarnă din Bazinul Dornelor şi-au dat întâlnire vineri, 2 martie, pe pârtia Cârlibaba, la primul concurs de schi alpin şi sanie găzduit de domeniul schiabil din comuna de la limita cu judeţul Maramureş. Programul a inclus un concurs de schi şi coborâre cu sania, competiţia desfăşurându-se pe şase categorii de vârstă, băieţi şi fete.

După desfăşurarea probelor sportive, manifestarea organizată de Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Cârlibaba în parteneriat cu familia Bujor (administratorul pârtiei), Primăria comunei Cârlibaba, Salvamont Vatra Dornei şi familia Andrieş, sponsorul oficial, a continuat cu numeroase activităţi distractive iniţiate şi coordonate de profesorii şi învăţătorii şcolii din Cârlibaba.

La competiţiile de schi şi sanie au participat numai concurenţi amatori, sportivii legitimaţi la cluburile sportive care au secţii dedicate sporturilor de iarnă urmând să se întâlnească la sfârşitul acestei săptămâni într-un concurs găzduit de staţiunea Vatra Dornei. Copiii care s-au dovedit a fi cei mai buni în întrecerile de schi, sanie şi la jocurile distractive au fost premiaţi.

„A fost o manifestare mult aşteptată, cu probe sportive, dar şi cu numeroase activităţi distractive, care a început anul trecut pe un versant din apropierea scolii. Vineri, Pârtia Cârlibaba a fost gazda primului concurs de schi, şi-i mulţumim familiei Bujor, proprietara pârtiei, pentru că s-a alăturat şcolii în organizarea competiţiilor sportive. Cu astfel de condiţii, concursul de schi poate deveni, de anul viitor, judeţean şi chiar naţional. Este o metodă de promovare a pârtiei şi a comunei.

La reuşita acestui concurs au contribuit directoarea Şcolii Gimnaziale Cârlibaba, prof. Crina-Manuela Ţăran, colegii mei, cadrele didactice de la această şcoală, şi salvamontistul Gavril Todaşcă, din cadrul serviciului de specialitate al staţiunii Vatra Dornei, care ne-a ajutat atât în organizare, cât şi în asigurarea asistenţei de specialitate.

Au fost concurenţi foarte bine pregătiţi, unii cu abilităţi în practicarea sporturilor de iarnă, care prin astfel de concursuri pot fi descoperiţi de antrenorii de la cluburile specializate şi îi putem vedea în competiţii naţionale care se adresează performerilor.

Pentru că în comună este un domeniu schiabil destinat practicării sporturilor de iarnă, care însumează 1.600 m de pârtie bătătorită cu ratrackul şi deservit de două teleschiuri, în cadrul orelor de educaţie fizică, dar şi în cadrul activităţilor extracurriculare elevii noştri sunt iniţiaţi în sporturile de iarnă”, ne-a declarat prof. Cătălin Giorgel Odochian, profesor la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Cârlibaba, iniţiatorul competiţiei şi monitor de schi atestat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.