Poliția a deschis dosare penale pentru 2 persoane care au comis braconaj pe raza orașului Broșteni

Dosare penale pentru braconaj întocmite de poliţişti. La data de 23 ianuarie 2018, în continuarea cercetărilor privind o infracțiune de braconaj comisă pe 22 ianuarie 2018, pe raza orașului Broșteni, atunci când polițiștii au oprit, pe raza comunei Crucea, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în județul Neamț, în care se afla un bărbat în vârstă de 44 de ani și soția acestuia în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate.

În interiorul autovehicului a fost identificată o armă de vânătoare cu lunetă și cantitatea de aproximativ 20 de kilograme de carne de vânat. Polițiști de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, deplasați la fața locului, au stabilit faptul că au fost comise infracțiunile de braconaj, uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și complicitate la infracțiunea de braconaj.

Astfel, cu ocazia verificării autoturismului, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, arma de vânătoare, mai multe cartușe, cantitatea de carne și alte articole și obiecte, toate aparținând bărbatului în vârstă de 44 de ani. Totodată, cu ocazia deplasării în teren și a cercetării zonei situate pe fondul cinegetic Chiril, polițiștii au identificat două schelete ale unor ciute, un rucsac și un sac de rafie în interiorul cărora se afla circa 50 de kilograme de carne, posibil vânat.

În cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de bărbatul în vârstă de 44 de ani sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Față de soția individului, în vârstă de 35 de ani, s-a efectuat urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de complicitate la braconaj.

Suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Vatra Dornei, acolo unde s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cantitatea de carne (țesut, organe și piele) a fost lăsată în custodia organelor silvice până la definitivarea cercetărilor, valoarea prejudiciului urmând să fie stabilită de către Direcția Silvică a Județului Suceava.

2 comentarii publicate:

  1. Punct

    Să plătească mult și bine cu libertatea! Nu le mai ajunge; dacă au pușcă își închipuie că pot face ce vor. Bravo poliției și procurorilor. Să răspundă penal pentru infracțiunile comise. Să le stea în gât animăluțele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *