Știrile zilei de22 septembrie 2023

FOTO. Salvamontul, o nouă căutare a persoanei dispărute în avalanșa din munții Călimani

Pe 11 ianuarie 2018, o nouă căutare a celui de-al treilea salvamontist dispărut în avalanșa din munții Călimani, care a avut loc pe 1 decembrie 2017, s-a desfășurat datorită salvamontiștilor de la Salvamont Vatra Dornei și a voluntarilor. Din păcate, și această căutare s-a încheiat fără vreo veste pozitivă, însă căutările restrâng zona de căutare, iar muntele nu mai prezintă risc de o nouă avalanșă.

Iată comunicatul Salvamont Vatra Dornei:

„Azi a avut loc o nouă acțiune a salvamontiștilor și voluntarilor din Vatra Dornei pentru căutarea lui Sorin Pandelea, dispărut în avalanța din 1 decembrie din masivul Călimani. Din păcate, fără niciun rezultat. Cu fiecare acțiune, totuși, reușim să restrângem zona de căutare. În condițiile actuale, zona nu mai prezintă un grad mare de risc. Luând în calcul prognozele meteorologice pentru următoarele zile, vremea va deveni deosebit de rece, ceea ce va crea condiții optime de a continua căutările. Următoarele acțiuni vor avea loc pe 15 și 16 ianuarie. Acțiunea a avut caracter neinstituțional”.

4 comentarii publicate:

 1. Un om

  Îmi „place”. Cum adică „un caracter neinstituțional”? Instituțiile statului dorm? Sau nu le pasă de un om, cetățean, dornean, frate, coleg, prieten? Au alte preocupări? Cine a pus microfonul în camera doamnei Carmen? Sau cine pe cine a mințit? Un om este dat dispărut de 40-50 de zile, iar „autoritățile” așteaptă primăvara (dezghețul). Mare rușine!

 2. Punct

  Doamne ajută să-l găsiți, băieți cu inimă și camarazi adevărați! Totuși, aveți grijă și de voi! Ajunge nenorocirea și supărarea! Cât despre autorități, astea au grijă să fure, să facă circ, dar pe banii noștri.

 3. John Doe

  Să se implice și instituțiile publice locale și centrale. De aceea plătim taxe și impozite. La tăiat panglici și petreceri se înghesuie, iar când este o treabă serioasă se dau la fund. Să le fie rușine!

 4. Dorel Monea

  Este foarte tragic ceea ce s-a întâmplat. Dar acum, în această situație, pentru următoarele căutări, trebuie să se implice toate instituțiile care au aceste responsabilități din toată țara. Nu doar neamuri, cunoștințe sau factori locali. Haideți, ce naiba, a dispărut un român adevărat de 1 decembrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *