Dorna Medical, o afacere de succes!

Orice persoană de bună credinţă recunoaște faptul că Dorna Medical este o afacere de succes, în sprijinul acestei afirmaţii venind dezvoltarea continuă a acestui adevărat „laborator de sănătate”. Lucrul acesta nu ar fi fost posibil fără munca infernală depusă cu pricepere și pasiune de soţii Roman și Rodica Boca, proprietarii acestei unităţi medicale.

La momentul actual, aici activitatea este foarte complexă, în sensul că sunt angajaţi specialiști cu înaltă calificare din aproape toate ramurile medicale și nu este puţin lucru faptul că unele cadre medicale au venit de la Cluj, dar nu înainte de a-și da seama că la Vatra Dornei au condiţii de muncă similare celor din urbea de pe Someș.

Concretizarea efortului investiţional la care m-am referit anterior se regăsește în aparatură de ultimă generaţie pentru toate ramurile medicale deservite aici, dar mă voi limita la a enumera computerul tomograf (CT) și aparatul de rezonanţă electromagnetică (RMN) de maximă acurateţe și nu trebuie făcut abstracţie de faptul că aceste aparaturi sunt foarte rare deocamdată în ţara noastră.

Patronii Dorna Medical sunt conștienţi pe deplin de faptul că achiziţionarea unei aparaturi medicale de înaltă performanţă este absolut necesară, dar nu și suficientă pentru realizarea unui act medical de înaltă calitate, deoarece este necesară pregătirea continuă a personalului medical, astfel încât acesta să aibă abilităţile necesare pentru a putea folosi în condiţii optime aparatura din dotare, pe de o parte, iar pe de altă parte, împlinirea umană, socială și profesională a cadrelor medicale, ajunge la standarde tot mai înalte.

Pentru Dorna Medical, Vatra Dornei nu este doar orașul unde își are sediul, ci reprezintă și un adevărat „punct de placare” către alte zări, în sensul că s-au deschis filiale și în alte localităţi din judeţul nostru, și mă refer în mod concret la Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți, iar în judeţul Bistriţa Năsăud s-au făcut investiţii în orașele Bistriţa, Năsăud și Beclean și am deplină convingere că efortul investiţional va continua cu perseverenţă și inteligenţă, astfel încât se vor crea, în timp, alte puncte de lucru și, evident, noi locuri de muncă.

Este de remarcat faptul că, deși Dorna Medical este o afacere privată, cei care se ocupă de destinele acesteia fac și contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, astfel încât să aibă acces la servicii decontate persoane care altfel nu și-ar putea permite să le plătească. Pentru colectivul de la Dorna Medical nu este mai mare bucurie ca aceea de a afla că munca sa plină de pasiune a dat roade, astfel încât pacienţii „se pun pe picioare” și nu este de mirare că cei în cauză le recomandă și prietenilor sau cunoscuţilor să vină aici pentru „a-și căuta de sănătate”.

Doamna Rodica Boca este, evident, coordonatoarea pe linie medicală a activităţii de la Dorna Medical și dă dovadă de maximă responsabilitate de calitatea actului medical, astfel încât dacă resursele umane sau tehnice nu-i permit să rezolve o anumită problemă, îi spune cinstit pacientului cum stau lucrurile și îl îndrumă spre un centru universitar, cu precădere Cluj-Napoca.

Obiectul rândurilor de faţă îl face de fapt o afacere în familie, deoarece la Dorna Medical nu lucrează doar soţii Roman și Rodica Boca, ci și fiica lor, Diana Apetrii, care este medic imagist, precum și ginerele Bogdan. Relaţiile dintre patronii și angajaţii acestei firme sunt de respect reciproc, astfel încât toată lumea se simte într-o familie mai mare și nu este de mirare faptul că aici se vine cu plăcere la serviciu și se lucrează cu spor.

Merită evidenţiat faptul că, periodic, Dorna Medical devine un fel de „tribună academică”, întrucât aici se organizează conferinţe pe teme medicale, cu participarea unor renumiţi specialiști în domeniile abordate, și mă voi limita la a evidenţia participarea profesorului universitar Ioan Coman din Cluj-Napoca la un seminar privind patologia prostatei.

Ce au realizat pe tărâm medical soţii Roman și Rodica Boca la Vatra Dornei, și nu numai, demonstrează faptul că dacă cineva își propune să sfinţească locul, o va face, indiferent de circumstanţe, dar asta presupune să nu cunoască expresia „nu se poate”. Sincere felicitări și la mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *