Angelica Fădor: În zece luni de guvernare, PSD a ţinut ţara într-o criză continuă

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că în ultimele zece luni, de când se află la guvernare, PSD a ţinut România într-o criză continuă. Într-o declaraţie politică susţinută în Camera Deputaţilor, Angelica Fădor a arătat că începând cu 2018, în România, conform Programului de guvernare ar trebui „să curgă lapte şi miere”, salariile şi pensiile ar urma să crească, iar taxele şi contribuţiile să scadă.

„În fapt, românii trebuie să se pregătească de introducerea de noi taxe…Potrivit Programului de guvernare al Cabinetului Tudose, începând cu 1 ianuarie 2018, salariul minim brut ar trebui să ajungă la 2.000 lei, pensia minimă ar urca de la 520 lei la 640 lei, medicii nu vor mai avea impozit pe venit de 16%, contribuţiile sociale vor scădea de la 39,25% la 35%, iar impozitul pe venit de la 16% la 10%”, a arătat Angelica Fădor.

Ea a spus că tot potrivit programului de guvernare anunţat de PSD, tinerii ar trebui să acceseze credite de maximum 40.000 lei garantate în proporţie de 80% de stat, iar impozitul pe terenul agricol lucrat ar urma să fie eliminat.

„Tot în programul PSD se prevede că numărul taxelor nu ar trebui să fie mai mare de 40 pentru mediul privat, iar pentru populaţie nu ar trebui să fie mai multe de 10. Sună a ţară de poveste ceea ce prevede Programul de guvernare, dar realitatea este cu totul alta”, consideră deputatul PNL de Suceava.

Angelica Fădor a precizat că deja Guvernul a renunţat la o serie de măsuri prevăzute în programul de guvernare, premierul Mihai Tudose anunţând că poate fi trecută la capitolul “discutată şi uitată” taxa de solidaritate, în timp ce scăderea TVA de la 19% la 18% a fost amânată pentru 1 ianuarie 2019.

„Totodată, statul a renunţat în 2017 şi la impozitul pe venit global, care nu poate fi aplicat, în timp ce nici eliminarea impozitului pe venit pentru medici nu va mai avea loc. A fost însă reintrodusă supraacciza de șapte eurocenţi pe litrul de carburant, care a făcut ca benzina şi motorina să treacă de 5 lei pe litru. Și pe de altă parte, România trebuie să se pregătească de o adevărată avalanşă de modificări fiscale”, a atras atenţia Angelica Fădor.

Angelica Fădor: Prin introducerea plăţii defalcate a TVA statul își bagă practic mâinile în banii firmelor private

Deputatul liberal a subliniat că un aspect extrem de important este cel legat de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, începând cu 1 ianuarie 2018. Ea a explicat că prin aplicarea acestei măsuri salariile vor fi majorate doar cu 4-5% faţă de 25%, cât promitea Guvernul, și mai mult, începând cu 2018 vor fi aproximativ 100.000 salariaţi cărora li se vor micşora veniturile.

De asemenea, deputatul PNL de Suceava a spus că totodată, după trecerea contribuţiilor la salariat, alţi 600.000 români vor plăti impozite mai mari, aici fiind vorba de cei care au cabinete medicale, notariale, avocaţii sau persoanele fizice autorizate.

„O altă modificare fiscală importantă se referă la contul separat de TVA, care este opţional de la 1 octombrie, dar va fi obligatoriu de la 1 ianuarie 2018. Prin această măsură statul îşi bagă, practic, mâinile în banii firmelor private. Și să nu mai vorbim și de discuţiile care au început cu privire la introducerea unei noi taxe auto”, a declarat Angelica Fădor.

Ea a ţinut să mai precizeze că românii trebuie să se aștepte în perioada următoare și la renunţarea la alte măsuri asumate de Guvern, pentru că altfel acesta nu se va putea încadra în deficitul bugetar de 3% din PIB, prevăzut în tratatele europene.

„Vedem astfel că laptele şi mierea promise de Guvern nu există, bunăstarea promisă nu există, ci există doar minciunile cu care PSD a câştigat voturile românilor”, consideră Angelica Fădor, care a mai adăugat că de zece luni de zile, de când PSD a ţinut România într-o criză continuă prin măsurile luate, actuala guvernare a sacrificat şansele de dezvoltare ale ţării și a contrazis sistematic mandatul primit la alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *