Știrile zilei de5 decembrie 2023

Rezultate notabile ale tinerilor dansatori dorneni la Cluj

La finalul săptămânii, pe 18 și 19 noiembrie 2017, Cluj-Napoca a fost gazda Concursului Naţional de Dans Sportiv „Napoca Dance Festival”, Vatra Dornei fiind reprezentată de către tinerii dansatori îndrumaţi de Roxana Danciu. La concurs au participat peste 400 de perechi din toată ţara, rezultatele obţinute de dorneni fiind deosebite.

Astfel, la categoria de vârstă 8-9 ani, Radu Poliec şi Ecaterina Cara Lanciu s-au clasat pe locul întâi la Cha Cha și Vals lent, în timp ce colegii lor mai mari, Iustin Irimescu și Alida Macovei, au fost primii la Cha Cha, iar la vals lent s-au ales cu locul al patrulea, la categoria de vârstă 12-15 ani. Un alt loc întâi la această categorie de vârstă a fost obţinut de către Oltiţa Luchian.

Alte clasări importante au fost cele ale perechii formate din Alexandra Oprişan și Andrei Todaşcă, care au ocupat locul al doilea la Cha cha și locul al treilea la Vals. De notat şi evoluţiile din finală ale Ioanei Petrescu şi Dariei Abălaşei, care, deşi nu s-au clasat pe podium, au avut programe ce consemnează o evoluţie foarte bună! Clasări în semifinale au avut şi Alex Odochian și Anastasia Popescu, precum şi debutanţii Răzvan Creţu şi Larisa Mateiciuc.

Şi în urmă cu o lună, între 13-15 octombrie 2017, la Cupa României de la Sebeș, evoluţiile dornenilor au fost răsplătite de către arbitrii cu clasări fruntaşe: locul întâi pentru Radu Poliec şi Ecaterina Cara Lanciu (categoria de vârstă 8-9 ani), locul al doilea pentru Ioana Petrescu (fete solo, categoria de vârstă 10-11 ani) şi locul al treilea pentru Alex Odochian și Anastasia Popescu (categoria de vârstă 10-11 ani) şi Oltiţa Luchian (fete solo, categoria de vârstă 12-15 ani).

„Au fost două competiţii reuşite pentru noi, am muncit mult, însă acum începem să culegem roadele. Sunt foarte mulţumită de rezultatele copiilor și sperăm, ca şi pe viitor, să avem cât mai multe clasări pe primele locuri și, de ce nu, să organizăm un Concurs Naţional şi la noi acasă. Îi felicit pe toţi copiii pentru muncă și devotamentul lor și mulţumesc din suflet părinţilor pentru toată susţinerea”, a mărturisit Roxana Danciu, inimoasa instructoare a copiilor, pentru Monitorul de Dorna.

Pentru dansatorii dorneni următoarea competiţie este reprezentată de către „Bucovina Dance Cup” de la Suceava, din 16 decembrie 2017, obiectivul lotului dornean fiind cât mai multe clasări pe podium.

2 comentarii publicate:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *