Premierul Mihai Tudose: „Mina de uraniu de la Crucea trebuie să rămână deschisă”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, alături de premierul României, Mihai Tudose, au participat vineri, 29 septembrie 2017, la ședința Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat, desfășurată la Sucevița, în județul Suceava. La finalul ședinței, cei doi oameni politici au ținut o conferință de presă în sala de ședințe a Popasului Turistic Bucovina.

Principalele subiecte aduse în discuție au privit bugetul pentru „Utilități și mediu”, modernizarea vămii Sidet, problema lemnelor de foc a primarilor suceveni, dar și păstrarea în funcțiune a minei de uraniu de la Crucea.

Premierul României, Mihai Tudose, a afirmat la Sucevița că „mina de la Crucea trebuie să rămână deschisă. Cred că până la finalul anului o să avem o surpriză plăcută în ceea ce privește acest obiectiv. Vom avea o analiză pe „utilități și mediu”. De patru ani de zile nu s-a mai întâmplat nimic cu privire la acest proiect, fapt pentru care îl vom analiza săptămâna următoare și vom reveni cu mai multe informații”.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că „mina de uraniu de la Crucea reprezintă un obiectiv strategic pentru România, fapt pentru care există un plan pentru a o menține deschisă”.

Exploatarea Minieră de Uraniu de la Crucea are șanse să fie menținută în funcțiune. Cu toate că la conferința de presă de la Sucevița nu s-au dat informații cu privire la modul în care mina își va continua activitatea, pare să fie vorba de achiziția materiei prime pentru centrala nucleară de la Cernavodă. Începând cu decembrie 2015, centrala funcționează cu materie primă cumpărată din Canada.

1 comentariu publicat:

  1. Bucovineanul

    Promisiuni ca și până acum. Domnule jurnalist, vezi că mai nou PSD, nemaiavând bani să-și țină promisiunile din campania electorală, a distribuit pliante prin care îi invită pe dorneni la sediul PSD din localitate să le distribuie ochelari prin care să nu mai vada scumpirile de prețuri, creșterea ratelor la bănci și găurile din portofelele lor. Nu mai au bani de măriri de pensii și salarii! Până la urmă e o idee bună, promiți în campanie electorală marea cu sarea, apoi îi chemi pe români să le dai ochelari prin care nu se mai văd prețurile în creștere, dar nici portofelele lor goale. Ce glumeți sunt PSD-iștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *