Dorna Candrenilor a primit o finanțare de 11 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor

Comuna Dorna Candrenilor va beneficia de o finanțare în valoare de 11 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor comunale și a drumurilor de acces la exploatațiile forestiere din localitate după ce Dănuț Candrea, primarul comunei, a încheiat două contracte pentru primirea unui ajutor financiar nerambursabil prin intermediul Programului Național pentru Dezvoltare Locală.

Lungimea totală a drumurilor comunale propuse lucrărilor de modernizarea este de 4.505 ml, acestea asigurând accesul locuitorilor satelor de pe raza comunei Dorna Candrenilor la principalele obiective din zonă, la instituții și la clădirile de importanță economică și socială, precum școala, grădinița, căminul cultural, biserica și cimitirul, mai multe magazine și puncte de vânzare, dispensarul și punctul sanitar veterinar.

Vor fi supuse modernizării drumul comunal Răchita, de 1.860 ml, drumul comunal Biserica Poiana Negrii, de 525 ml, drumul comunal Piatra, de 800 ml, drumul comunal Secu-Pripor, de 500 ml, drumul Gării, de 220 ml și drumul comunal Biserica Dorna Candrenilor, de 600 ml, conform SuceavaLive.

Mai mult de atât, vor intra în modernizare și mai multe drumuri de acces la exploatațiile forestiere de pe raza comunei Dorna Candrenilor, cu o lungime totală de 6.800 ml, după cum urmează: drumul forestier Gligu, de 1.764 ml, drumul forestier Pârăul Pietrei, de 1.069 ml, și drumul forestier Secu, de 3.977 ml.

Primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, a declarat că „lucrările care se vor executa au ca scop menținerea în permanență a caracteristicilor tehnico-funcționale ale acestor drumuri, precum și îmbunătățirea lor în raport cu cerințele traficului rutier actual și de viitor. Oportunitatea investiției este permanentă dată fiind importanța rețelei de căi de transport în cadrul localităților din zonă, precum și dorința de creștere a nivelului de trai”.

Conform sursei citate, valoarea totală eligibilă a proiectului de modernizare a drumurilor comunale este de 4.431.026 lei, în timp ce valoarea totală eligibilă a drumurilor de acces la exploatațiile forestiere este de 6.670.129 lei.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *