Tabăra „Vis de copil” de la Vatra Dornei și Coșna a bifat o nouă ediție

Pe data de 28 mai 2017 s-a desfășurat la Ateneul din Bacău un concert umanitar organizat de ADRA România, scopul fiind acela de a strânge fondurile necesare organizării și desfășurării la Vatra Dornei și Coșna a deja tradiționalei tabere denumită „Vis de copil”, pe scena instituției de cultură băcăuană urcând, printre alții, corurile reunite „Cantasimo” și „Celest Harmoni”, Luiza Spiridon, Sara și Adrian Stroici.

Tabăra a ajuns deja la ediția a șasea, orașul de la poalele Dealului Negru și satul Coșna fiind gazde permanente. Ca de fiecare dată, sufletul taberei, sub toate aspectele, a fost doamna asistent social Gabriela Istrate, în acest an fiind selectați 18 copii, elevi de școală generală din mai multe localități din județul Bacău, ei fiind incluși în programul „Vreau la școală”, pe baza a două criterii de selecție stabilite de ADRA, și anume, rezultate bune la învățătură în anul școlar precedent și proveniența dintr-o familie cu o situație materială dificilă.

Această experiență a fost, ca de obicei, una deosebită, în condițiile în care le-a permis acestor copii minunați să uite pentru câteva zile de complicatele lor probleme existențiale. Nu trebuie omis nici faptul că este foarte sănătos să faci mișcare, sub o formă sau alta, în mijlocul naturii, departe de tentația de multe ori nocivă a tehnologiei. Această tabără a permis, ca și în ocaziile precedente, să se lege noi prietenii.

Copiii prezenți în acest an în localitatea noastră „au luat la pas„ o parte din oraș, iar aici mă refer la zona centrală și parcul orășenesc, dar au avut și ocazia să se dea cu tiroliana sau să se plimbe cu „Trenulețul vacanței”. Cum era firesc, s-au desfășurat foarte multe jocuri care au avut menirea de a le pune la treabă imaginația, dar un rol deosebit l-au avut activitățile de lucru manual, iar ceea ce au făcut copiii în acest sens, cu talent și îndemânare, le-au rămas ca amintire.

Noutatea taberei din acest an, comparativ cu edițiile precedente, o reprezintă excursia de la Colibița, din județul Bistrița-Năsăud, atât lacul, cât și mirificul peisaj, încântându-i pe toți. La Coșna copiii au fost impresionați de liniștea deplină, de faptul că nu s-au mai lovit de aglomerația urbană, acolo ei efectuând drumeții și jocuri specifice vârstei.

Zona noastră a fost aleasă pentru aceste tabere pentru că dispune, în egală măsură, de un peisaj de vis și un aer curat cum din păcate în puține locuri din țara noastră se mai pot găsi. S-a pus problema, la un moment dat, ca aceste tabere să se organizeze în alte zone ale țării, însă din fericire acest fapt a rămas doar la statutul de idee.

Mulțumirile pentru organizare merg către doamna Gabriela Istrate pentru alegerea făcută încă din anul 2012. A găsit aici oameni de toată isprava cu care a colaborat foarte bine, acesta fiind un motiv esențial pentru care și-a dorit ca zona noastră să fie gazdă a taberelor „Vis de copil”.

An de an, mulți copii ajung în Țara Dornelor, iar majoritatea se arată încântați de ceea ce au găsit aici. Avem deplina convingere că toți cei care ne-au vizitat sau o vor face în viitor vor fi „mesageri” ai frumuseților zonei. Bineînțeles ne referim atât la oameni, cât și la natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *