Andrei Dorin Rusu a câștigat aurul balcanic la juniori în proba de 5.000 metri

Orașul Pitești a găzduit sâmbătă, 1 iulie 2017, cea de-a 47-a ediție a Campionatului Balcanic pentru Juniori I, competiție sportivă la care au luat parte sportivi și atleți din 17 țări. Andrei Dorin Rusu, sportiv legitimat la CSM Dorna și antrenat de Cristian Prâsneac, a fost convocat pentru participarea la această competiție alături de selecționata României.

Dorneanul Andrei Dorin Rusu a luat startul probei de 5.000 de metri, iar înaintea plecării la Pitești Andrei se arăta dornic să se întoarcă acasă cu o medalie și cu o poziționare cât mai bună în clasamentul general. Lucruri pe care a și reușit să le îndeplinească. Andrei Dorin Rusu a terminat cursa de cinci kilometri pe primul loc și la un avans de o tură de traseu față de locul al doilea, ocupat de Ramazan Bastug din Turcia.

„Sunt mulțumit de tempoul pe care Andrei l-a impus în proba de cinci kilometri. A dat dovadă de tărie și de dorința de a câștiga această probă, lucru pe care l-a și reușit. Dacă pregătirea pentru Campionatul European de Juniori continuă așa cum trebuie, sperăm la o medalie în proba de 10.000 de metri”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Andrei Dorin Rusu, legitimat la CSM Dorna, va participa, între 20 și 23 iulie 2017, la Campionatul European de Atletism din Italia, eveniment sportiv în cadrul căruia va lua startul probelor de 5.000 și 10.000 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *