Știrile zilei de21 februarie 2024

Fluizii Roji: primărelu’ și „mita virtuală”

De necrezut! Nu ne mai revenim, ca după un cutremur, de când am aflat că primărelul nostru, Boncheș Ilie după nume, bate cu degetele dolofane tastatura calculatorului sau butonează ecranul telefonului, dând like-uri pe Facebook de dimineață până seara. Îți creste pulsul instantaneu, începi să vorbesti singur și-ți pui termometrul ca să-ți iei temperatura.

Să facă vreun consilier personal sau un funcționar treaba asta? Nu, el personal, pen’ că la ce altceva se pricepe dacă nu la “mierea” lui cu “Doamne ajută!” (“miere de viespi”, pour les connaisseurs). Păi dacă am vedea că merge treaba bine în oraş, ne-ar păsa că-și pierde timpul pe Facebook? Dacă ne-am mișca măcar cât câmpulungenii, pen’ că pe humoreni nu-i mai ajungem în următoarea sută de ani, ne-ar păsa de sutele de like-uri pe care le dă boncheșelu’ pentru încă un mandat?

Ne pasă pen’ că Dorna n-a fost nicicând mai murdară, mai sufocată de praf, mai plină de gunoaie și mai găurită ca acum. Să-ți pese, când ai Facebook? “Feisbuc-feisbucușorule, cine-i cel mai iubit primar din țară?”. Și cine-s măguliții care-i întorc like-urile primarului care le bagă mâna-n buzunar? Păi când îți repari mașina, după atâta dat în gropi, când nu-ți merge afacerea, pen’ că orașul e în faliment, nu-ți sar banii din buzunar?

Un primar înduioșător de bogat a învățat să-și pavoazeze nimicul celor 5 ani de mandat cu pomeni virtuale, măgulind un electorat ticălos de sărac. Oamenii care se complac în această stare larvară nu au nevoie să fie cumpărați cu găleți, ulei sau zahăr, ci cu pomeni de-un click, care produc și reacții: “Băă, mi-a dat primaru’ “like”!”, “M-a sunat de ziua mea, băă”, “Mi-a dat, băă, mesaj pe feisbuc!”.

Dornenii se lasă manipulați la modul cel mai ieftin de un om căruia politrucii i-au mărit luna asta salariul cu 30% și care în timpul serviciului ar face bine să lase deoparte o activitate consumatoare de timp (dai like, verifici cine ți-a dat ție, citești ce comentează unii, verifici ce like-uri au primit dușmanii tăi, scrii mesaje etc.).

În timpul liber n-are decât, însă la locul de muncă, de unde ia tot atâtea milioane câți ani are (peste 60), să mai muncească și-n folosul nostru, nu doar al lui, pen’ că și alții s-au crezut eterni și de neînlocuit, iar acum au ajuns la groapa de gunoi a memoriei colective.

Această rubrică este un pamflet și trebuie tratată ca atare!

5 comentarii publicate:

 1. Iulia

  Pentru ce vă mirați, că el își pierde timpul pe Facebook? Voi l-ați votat pentru încă un mandat, nu ați văzut de ce e in stare? Haideți să ieșim în stradă cu toții, haideți să schimbăm fața acestui oraș! Trebuie schimbat acest om lipsit de scrupule, angajați oameni competenți care în primul rând să știe să atragă investitori în zonă, să știe să întocmească proiecte benefice pentru locuitori (nu să mergi pentru o simplă anchetă socială de 5 ori, pentru că nu-i găsești la muncă sau mai grav că nu știu cum se face). Un oraș atât de frumos de munte să fie distrus doar pentru interesele personale? Noi suntem schimbarea, noi trebuie să luăm atitudine, nu să dormim și să ne plângem soarta!

 2. .

  Hristos a Inviat !

  Poza face toti banii daca te uiti atent la ea.
  1. telefonul, icoanele ;i ce mai are sunt aranjate sa se vada bine in poza, ca si cum cineva ar sta la birou dar…. in locul din fata primarelului.

  Oare cand foloseste telefonul se ridica si vine pe partea cealalta a biroului ? !!

  2. Iconitele le-a pus in acelasi scop, sa dea bine, cu fata la aparatul de fotografiat. La fel si suportul pentru creioane de pe birou. Tot ce e pe birou il tradeaza ca il cam doare in cot de oras cata vreme se face ca scrie, dar pe partea cealalta a biroului.

  3. Intrebare retorica. Cand e corect si cinstiti primarelul,cand minte zambind, cand da like-uri pe FB sau cand il doare in cot de oras si isi face poze de-andaratelea, la birou ca sa ne arate ca il doare cam in dos de dorneni….

  bucovineanul

 3. Vasile Mure

  Nimeni nu spune nimic! Asta pentru că au un minim interes. Slugi și perverși falsi, hiene, asta am ajuns! Un oraș de hiene.

 4. Erich 63

  Vin o dată pe an de foarte departe să-mi revăd locurile natale. Dorna a devenit o gaură murdară, îmi dau lacrimile. Dorneni, treziți-vă și faceți ceva cu orășelul vostru. Copiii vă vor condamna dacă nu faceți nimic și rămâneți paralizați în letargia comunistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *