Acțiune de ecologizare pe drumul forestier și râul Dornișoara

Ocolul Silvic Dorna Candrenilor a organizat o nouă acțiune în cadrul evenimentelor ocazionate de „Luna pădurii”, de aceasta dată una de ecologizare. În frunte cu șeful de ocol, inginerul Nicolaie Hurghiș, 35 de angajați de la Ocolul Silvic Dorna Candrenilor au curățat marginile drumului forestier Dornișoara, de la intersecția cu E 85 până la intrarea în sat, precum și albia râului.

Cei 14 kilometri au totalizat peste 100 de saci de gunoi, silvicultorii având, cum era și firesc, partener în acțiune Primăria din Poiana Stampei, care s-a ocupat de preluarea și transportul gunoaielor. „Imediat după sărbători vom continua aceste acțiuni de ecologizare cu una la care așteptăm să ni se alăture și voluntari, în zona Negrișoara”, ne-a mărturisit inginerul.

În același timp, Ocolul Silvic Dorna Candrenilor va demara și o amplă acțiune de informare și conștientizare a populației, dar și a agenților economici pentru că în urma acțiunii de zilele trecute au fost strânse și foarte multe deșeuri industriale (cauciucuri, etc).

“Efectul produs de poluare asupra naturii este unul extrem de nociv, inclusiv pentru noi, oamenii. Chiar dacă mereu există astfel de acțiuni de ecologizare, focarele de poluare apar periodic. E o problemă de educație și de autorespect până la urmă. Vom amplasa inclusiv panouri tematice de avertizare în zonele cele mai „vulnerabile” și vom derula acțiuni în școli pentru că elevii sunt cei mai buni mesageri ai mesajului ecologist. În același timp, organele abilitate trebuie să își facă treaba mult mai bine, inclusiv pe partea de coerciție”, ne-a declarat inițiatorul acestei acțiuni, inginerul Nicolaie Hurghiș, șeful Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, cel care a ținut să le transmită și o urare tuturor locuitorilor din Țara Dornelor: „Paște Fericit și un mediu curat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.