Vatra Dornei are șanse mari ca în 2018 să găzduiască o etapă Mondială la sanie

Profesorul și directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, Octavian Pungovschi, a fost invitatul ediției de joi, 16 martie 2017, a emisiunii de radio Telefonul Zilei, realizată de jurnalistul Mihai Cioată pentru Orion FM și Monitorul de Dorna. Profesorul Octavian Pungovschi trece în revistă concluziile sezonului 2016/2017 de sanie pe pistă naturală, vorbește despre șansele orașului Vatra Dornei de a găzdui o nouă etapă de Cupă Mondială, dar și despre posibilitatea ca Anișoara Hutopilă să se retragă.

Ascultă aici interviul AUDIO cu directorul CSI Vatra Dornei, Octavian Pungovschi:

Jurnalist: Haideți să vedem care sunt concluziile la final de sezon 2016/2017 de sanie pe pistă naturală. Apoi, este adevărat că Anișoara Hutopilă se gândește să se retragă? Ce șanse avem în anul 2018 să găzduim o nouă etapă de Cupă Mondială la Sanie pe Pistă Naturală?

Octavian Pungovschi: Ca un bilanț al acestui sezon, pot spune că acțiunea a fost una reușită cu toate că a plouat la un moment dat aproape 40 de ore fără întrerupere. Am avut mult noroc de faptul că gheața a fost foarte bună. Îmi pare rău că delegații s-au grăbit și au anulat ultimele două probe; era nevoie doar de o procedură de a curăța gheața care era înmuiată, care ar fi durat cel mult două ore după care aveam gheața potrivită pentru ultima zi de concurs.

Mă rog, s-au decernat toate titlurile. Până la urmă este bine. Rezultatul nostru este maximul din ce se putea obține, așa cum spunea și președintele COSR, Mihai Covaliu, este un rezultat istoric. Referitor la CSI Vatra Dornei, la celelalte discipline treaba a ieșit așa cum ne-am propus. Per total este bine, așa cum spuneam. Acum să vedem în perspectivă ce se întâmplă fiindcă ne-am concentrat pe sportivii cei mai buni, dar care au ajuns la o anumită vârstă. Trebuie să vedem cum stabilim o legătură cu sportivii care vin din urmă.

Jurnalist: Are orașul Vatra Dornei șanse pentru a găzdui, în anul 2018, o etapă de Cupă Mondială la Sanie pe Pistă Naturală?

Octavian Pungovschi: Haideți să vă dau un răspuns sincer! Șansele sunt mari, dar eu am o mare dezamăgire, iar dacă mă întrebați în acest moment, s-ar putea să vă spun că personal nu mai doresc să organizez o astfel de competiție. I-aș lăsa și pe alții, fiindcă au fost momente în care m-am simțit lăsat singur și nu este chiar ușor la o anumită vârstă să te stresezi și să simți că te bați cu morile de vânt. Ajutorul trebuie să fie permanent din toate părțile și nu am simțit asta.

Din punct de vedere financiar, m-am descurcat foarte prost. M-am plâns și știu că am făcut-o degeaba pentru că situația a rămas aceeași.

Jurnalist: Știm foarte bine și noi, cât și publicul nostru ascultător, că în perioada de dinaintea Campionatului, dumneavoastră ați tras câteva semnale de alarmă. Noi am crezut că se vor rezolva măcar o parte din ele.

Octavian Pungovschi: Sincer să fiu, chiar nu mă așteptam ca Ministerul să nu ne aprobe înghețarea pârtiei tocmai la un eveniment atât de important. Mă rog, nu este vina noii conduceri, ci a vechii conduceri. Eu am făcut sesizarea încă din octombrie sau noiembrie 2016. Dar noul ministru și-a făcut, ca să spun așa, datoria deoarece a aprobat bugetul pentru Federație, care a avut o anumită categorie de cheltuieli.

Jurnalist: Despre relația cu Federația și despre modul în care ați colaborat, despre implicarea celor de sus cred că vom vorbi pe larg într-o emisiune radio/TV.

Octavian Pungovschi: Nu pot să spun că a fost o colaborare mai proastă decât altă dată, dar a existat stresul datorat de vreme și ploaie și au existat momente peste care am reușit să trecem, dar am simțit puțin că muncesc mult prea mult și se apreciază prea puțin.

Jurnalist: Ce ne puteți spune despre o eventuală retragere a sportivei Anișoara Hutopilă?

Octavian Pungovschi: După părerea mea și din discuțiile avute cu ea, este doar un gând. În continuare se antrenează, iar Federația speră să se transforme într-o olimpică. Probabil că toată echipa va merge mai departe și își va dori să ajungă la Olimpiadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *