Cupa Dornelor la șah, la Vatra Dornei

Sâmbătă, 26 octombrie, Clubul Copiilor Vatra Dornei a organizat „Cupa Dornelor” la şah. Au participat copii de la şcolile din Coşna, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei şi Vatra Dornei. Concursul s-a desfăşurat pe şase categorii de vârstă atât la fete, cât şi la băieţi. Partidele s-au desfăşurat la un nivel calitativ foarte bun. Au apărut noi nume de şahişti talentaţi în unităţile de învăţământ din Bazinul Dornelor care s-au impus în concurs, în primele trei locuri.

Pe primul loc la categoria de vârstă sub 8 ani s-au clasat: Arvinte Cristian de la Şcoala Gimnazială Coşna şi Moroşan Alexandra de la Liceul Tehnologic Dorna Candrelilor, la grupa copiilor de 8-10 ani s-au impus Todaşcă Andrei şi Donisă David, ambii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei şi Cozan Ana Maria de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei.

Cei mai buni la categoria 10-12 ani au fost Ţăran Gheorghe de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor şi Druiu Maria de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei. Ghiula Ciprian, de la Liceul Tehnologic Iacobeni şi Moroşan Augusta, de la Liceul Tehnologin Dorna Candrenilor s-au clasat pe primul loc la categoria 12-14 ani. Locul I la categoria 16-18 ani a revenit elevului Iacoban Eduard de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.

Pe unităţi de învăţământ primele trei locuri au revenit:
– Locul I Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei;
– Locul al II-lea Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor;
– Locul al III-lea Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei şi Şcoala Gimnazială Coşna;

Câştigătorilor primelor trei locuri la individual s-au înmânat diplome şi medalii primite din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava. La deschiderea competiţiei şi pe parcursul ei a fost prezent domnul Ilie Boncheş, Primarul Municipiului Vatra Dornei, un pasionat al sportului minţii şi un prieten al şahului.

Pe toată desfăşurarea concursului din partea Clubului Copiilor a fost prezentă Moroşan Teodora, care a completat diplomele acordate câştigătorilor. Arbitrajul corect şi competent a fost asigurat de Stelian Hasna şi Gheorghe Iacob, arbitrii atestaţi de Federaţia Română de Şah şi Ionel Nemeş, profesorul coordonator al acestei activităţi la clubul copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *