Poliția de Frontieră Suceava a confiscat țigări în valoare de 38.000 de euro

În urma unor acțiuni întreprinse de polițiștii de frontieră suceveni, au fost confiscate țigări de contrabandă în valoare de 38.000 de euro. Conform celor declarate de ofițerul pentru relații publice, comisar-șef Ilie Poroch Seritan, în seara zilei de miercuri, 22 februarie, în jurul orei 19:00, un echipaj al Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a identificat în trafic un autoturism despre care existau suspiciuni că ar transporta ilegal țigări.

Este vorba despre un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Irlanda, identificat pe raza localității Vicovu de Sus. Polițiștii de frontieră au făcut semnalmentele pentru a opri vehiculul pentru un control de rutină, însă șoferul a refuzat să oprească. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Horodnic de Sus, acolo unde a fost oprit, moment în care și-a abandonat vehiculul și a încercat să se facă nevăzut.

Poliția de Frontieră Suceava a tras un foc de avertisment pentru a reuși să-l rețină pe șofer. Conform informațiilor, este vorba despre Ioan P., în vârstă de 44 de ani și domiciliat în Vicovu de Sus. În urma controlului autoturismului, au fost descoperite mai multe cutii cu țigări. La sediul Poliției de Frontieră au fost înregistrate 8.200 de pachete de țigări de diferite mărci de proveniență ucraineană. Estimările arată că ar fi vorba de tutun în valoare de 90.200 de lei.

Atât autoturismul, în valoare de 13.500 de lei, cât și întreaga cantitate de țigări de contrabandă, au fost confiscate și depozitate la sediul SPF Vicovu de Sus pentru ca cercetările să poată fi continuate. Bărbatul în vârstă de 44 de ani s-a dovedit a avea și permisul de conducere suspendat, motiv pentru care este cercetat pentru contrabandă, dar și pentru conducerea pe drumurile publice fără a avea permis de conducere valabil. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind propus pentru arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *