Turiști din Iași și Bistrița, accidentați pe pârtiile de schi din Vatra Dornei

Două cazuri de accidentare a unor turiști sosiți în stațiunea Vatra Dornei au avut loc în ultimele zile. Jandarmeria Montană, care asigură zi de zi măsurile de ordine pe pârtiile din oraș, au intervenit la baza pârtiei Parc pentru a acorda primul ajutor pentru două persoane rănite în timp ce practicau sporturi de iarnă, conform Monitorului de Suceava.

O persoană în vârstă de 53 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, a suferit o dislocare a umărului stâng, în timp ce o altă persoană în vârstă de 35 de ani, din județul Iași, a fost diagnosticată cu o entorsă la piciorul stâng. Ambele persoane au fost transportate la baza pârtiei, unde au fost acordate primele măsuri de ajutor, după care au fost transportate la cea mai apropiată unitate medicală.

Luând în cosiderare numărul mare de turiști aflați în stațiunea Vatra Dornei la fiecare sfârșit de săptămână, cu ocazia organizării a cinci weekend-uri consecutive de concerte și spectacole în cadrul Serbărilor Zăpezii, Jandarmeria Montană a crescut numărul de acțiuni pe traseele turistice, în zonele cu un anumit grad de risc, dar și pe pârtiile din stațiune.

Atât jandarmii, cât și Poliția Municipiului Vatra Dornei, acționează zilnic pentru asigurarea normelor de protecție a cetățenilor și turiștilor, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, dar și pentru îndrumarea tuturor celor care au nevoie de asistență. Toate organele de ordine recomandă apelarea de urgență a numărului 112 în cazul în care are loc o situație urgentă sau dacă sunt observate infracțiuni de orice fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.