FOTO: Două camioane au fost implicate într-un accident violent în Pasul Tihuța

Două camioane s-au ciocnit violent pe raza comunei Poiana Stampei, în Pasul Tihuța. Accidentul s-a petrecut joi, 19 ianuarie 2017, în jurul orelor 13:00, fiind implicate două autohevicule de mare tonaj, unul dintre ele fiind înmatriculat în Republica Moldova.

În urma unui apel prin Serviciul Unic de Urgență 112, la fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri din Vatra Dornei, alături de personalul Punctului de Intervenție în caz de urgență din Poiana Stampei. În Pasul Tihuța au intervenit două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD. În scurt timp, la fața locului a sosit și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Impactul s-a produs într-un viraj la stânga, pe sensul de mers spre municipiul Vatra Dornei. În urma accidentului, cei doi șoferi ai camioanelor au rămas încarcerați între materialele din care au fost construite cabinele autovehiculelor. Ambele TIR-uri erau încărcate, aspect care a făcut ca impactul să fie unul violent.

Personalul de urgență a intervenit pentru luarea măsurilor specifice de siguranță, de balizare a zonei, de verificare a scurgerilor de carburanță, de deconectare a bornelor de la bateriile de acumulatori și de demarare a procedurilor de extragere a răniților.

Acțiunile de descarcerare a șoferilor a durat în jur de oră, în urma căreia a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD. Unul dintre șoferi a suferit leziuni multiple la nivelul membrelor inferioare, în timp ce al doilea șofer a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar a refuzat transportul la un spital din apropiere. Elicopterul SMURD a aterizat în Pasul Tihuța, pe raza comunei Poiana Stampei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.