Guvernul a alocat peste 48 de miliarde de lei vechi pentru încălzirea municipiului

Veşti bune pentru dornenii racordaţi la Centrala termică a oraşului. Dacă zilele trecute stocurile necesare erau garantate pentru aproape două luni, Guvernul României a alocat din Fondul de rezervă bugetară o sumă de peste 48 de miliarde de lei vechi, pentru “asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu cu energie termică în sistem centralizat” după cum se precizează în documentul publicat luni, 5 decembrie, în Monitorul Oficial.

Prezent la Vatra Dornei, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a declarat pentru Monitorul de Dorna că această sumă este suficientă pentru a-i linişti pe dornenii şi turiştii care se îngrijorau de eventualele sincope în ceea ce priveşte aprovizionarea Centralei, cauzate de lipsa fondurilor:

„Dacă noi am alocat de la CJ, nu demult, 5 miliarde de lei vechi, iată că vine Guvernul Cioloş şi alocă o sumă de aproape 10 ori mai mare. Centrala fiind foarte veche, trebuie mereu asigurată suplimentare cu combustibil lichid. Am discutat săptămâna trecută cu Ministrul Finanţelor, Anca Dragu şi cu premierul Dacian Cioloş şi au înţeles că problema e una ce vizează 6.000 de suflete care se încălzesc în sistem centralizat, de acelaşi sistem depinzând şi mare parte dintre agenţii economici aflaţi la început de sezon turistic de iarnă. A fost o surpriză mai mult decât plăcută alocarea întregii sume solicitate şi problema e rezolvată pentru iarna ce a venit deja! În paralel se pichetează şi s-a marcat traseul conductei de gaz care să coboare spre Dorna şi sperăm ca, de la anul, să scăpăm de procurarea combustibilului solid”, ne-a mărturisit Gheorghe Flutur.

La rândul său, primarul Ilie Boncheş a ţinut să-i mulţumească preşedintelui CJ, precum şi Guvernului Cioloş pentru că “Moş Nicolae a fost atât de darnic cu noi! Suma prevazută este destinată pentru asigurarea combustibilului solid şi lichid pentru iarna 2016-2017. Banii vor acoperi necesarul de consum pentru această iarnă, precum şi constituirea unui stoc menit să asigure funcţionarea centralei în conditii optime”.

În plus, primarul Boncheş a declarat că “asigurarea combustibilului pentru această iarnă dă posibilitatea Primăriei să canalizeze fonduri spre susţinerea unor cheltuieli de dezvoltare care se impun anul viitor la centrala termică”.

1 comentariu publicat:

  1. dorneanul

    Mda, chiar daca se intampla aceasta *chiar in campania electorala* suma este bine venita dar … se ridica multe alte probleme, cu *pichetarea coloanei care va aduce gazul metan in Vatra Dornei. Centrala de cogenerare … *utilajul NU a fost probat NICIODATA, are cred *peste 10 ani de ruginire*, fara garantie, fara probe tehnologice de functionare … *ce valoare mai are ??? si cat va mai costa punerea in functiune. Despre toate se vorbeste, se critica dar … despre *obiectivul propriu-zis NIMIC !*. Apoi, daca vrea cineva sa traiasca intrun *mediu cancerigen, sa vina la Vatra Dornei, sa lase *de cu seara o foaie alba de hartie sau o panza alba afara* si sa o verifice a doua zi … o va gazi *PLINA- neagra* de funingine cancerigena*, un alt subiect CANCERIGEN despre care iar nu vorbeste NIMENI !. Oare de ce ?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *