Cupa Aqua Carpatica la minifotbal și-a desemnat câștigătorii celei de-a cincea ediții

După desfăşurarea a 40 de partide care mai de care mai aprig disputate şi angrenarea a aproape 180 de practicanţi ai minifotbalului din Bazinul Dornelor, Cupa Aqua Carpatica a rămas în vitrina echipei Luceafărul!

În finala celei de-a cincea ediţii a Campionatului de minifotbal premiat de către „cea mai pură apă minerală din lume”, campioana en-titre a învins echipa New Boys cu scorul de 2-0. Fazele finale ale competiţiei s-au derulat în weekend-ul 8-9 octombrie, la Baza Sportivă Stadium Yanis din Vatra Dornei. Sponsorul competiţiei a pus la bătaie, şi anul acesta, premii substanţiale: locul 1 – 3.000 lei, locul 2 – 1.500 lei, locul 3 – 1.000 lei, locul 4 – 500 lei.

cupa_aqua_carpatica_2016_2

În sferturi s-au înregistrat următoarele rezultate: San Marino – Roua Călimanilor 10-1, Sporting Vatra Dornei – Arsenal Junior 7-2, Luceafărul – Young Boys 5-1, New Boys – Bârnărel 4-2. Semifinalele au adus alte meciuri intens disputate, iar rezultatele au fost pe măsură: San Marino – Luceafărul 0-1, New Boys – Sporting 1-1 (3-1 dupa penalty-uri).

În finala mică, Sporting Vatra Dornei a învins echipa Poliţiei, San Marino, cu 5-4, după executarea loviturilor de la 9 metri, scorul fiind egal, 2-2, la finalul celor 40 de minute regulamentare de joc. Între cele două finale, organizatorii i-au provocat pe spectatori la concursuri de făcut duble, câştigătorii fiind răsplătiţi cu echipament sportiv, ghete de fotbal, treninguri, tricouri şi mingi. Tricouri şi şepcuţe de la Aqua Carpatica au fost oferite spectatorilor dar şi premianţilor acestei ediţii!

Golgheterul ediţiei a V-a, cu 6 reuşite (n.red – s-au luat în calcul doar golurile începând cu faza sferturilor de finală) a fost desemnat Dănuţ Bostan de la Sporting Vatra Dornei, care a încasat şi premiul de 200 de lei. Acelaşi premiu, dar pentru titlul de „Cel mai bun tânăr jucător”, i-a revenit lui Alexandru Miron de la Arsenal Junior.

Un premiu special, acordat în premieră la această ediţie, pentru “Cea mai tânără echipă” a fost acordat echipei Şoimii Bucovinei, ce a avut în componenţă doar elevi de gimnaziu şi care a reuşit să facă 6 puncte într-o grupă care a dat finalistele acestei ediţii. Şoimii s-au ales şi cu suma de 500 de lei, echivalent cu premiul pentru locul IV.

cupa_aqua_carpatica_2016_1

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Florin Suciu, în timp ce premiul pentru “Cel mai bun portar” i-a revenit, din nou, lui Cosmin Atodiresei, ambii jucători la Luceafărul, echipa campioană.

Toate meciurile au fost arbitrate de către Gheorghe Ignătescu şi Vasile Tacu.

„Le mulţumesc pentru colaborare prietenilor noştri de la Stadium Yanis şi tuturor celor care s-au înscris la această ediţie. Mă bucur că de la an la an interesul pentru competiţia noastră creşte şi, tocmai de aceea, fondul de premiere va fi suplimentat începând cu anul viitor. De la anul vom organiza competiţia la final de septembrie să prindem finalul vacanţei studenţeşti şi să avem şi mai multe echipe la start”, a declarat la finalul turneului, omul de afaceri Stelian Chiforescu, vicepreşedintele Valvis-Holding, iniţiatorul acestei competiţii, la rândul său, practicant de minifotbal la Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *