Pe 24 septembrie 2016 a avut loc cea mai mare activitate de voluntariat din România, campania de curăţenie naţională ‘Let’s do it, Romania!’, la care au participat aproximativ 240 de dorneni din diferite categorii sociale şi de vârstă, și anume elevi şi profesori ai Şcolilor Gimnaziale Nr. 1, Nr. 2 şi Nr. 4, ai Liceului Teoretic „Ion Luca” și ai Liceului Tehnologic „Vasile Deac”, membri ai Asociaţiei Vatra Dornei Tineret, angajaţi ai SGA Apele Române, Societăţii Ecologica SA şi ai Primăriei Municipiului Vatra Dornei.
Participanţii au primit informaţii privind normele de siguranţă ce trebuie respectate în cadrul activităţilor de voluntariat, primind din partea Primăriei Municipiului Vatra Dornei apă, hrană, saci şi mănuşi, dar logistică necesară pentru reuşita activităţii de igienizare. Organizaţi pe echipe, mici şi mari, au pornit spre zonele ce au fost arondate pentru curăţare voluntarilor din fiecare instituţie.
S-au desfășurat acțiuni de ecologizare pe Dealul Runc (igienizat de reprezentanţii Şcolilor Gimnaziale Nr. 1 şi Nr. 4, Liceului Teoretic „Ion Luca” şi Asociaţiei VDT), pe strada Căprioarei (igienizată de reprezentanţii Liceului Tehnologic „Vasile Deac”), pe albiile văilor Dorna şi Bistriţa (igienizate de reprezentanţii VDT, respectiv SGA Apele Române) și în Parcul Municipal (igienizat de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 2).
Reprezentanţii Primăriei Municipiului Vatra Dornei au distribuit voluntarilor materialele necesare activităţii, au asigurat deplasarea acestora spre strada Căprioarei, au suplimentat cu saci, mănuşi şi apă cele cinci puncte de acţiune, participând direct la igienizarea Dealului Runc, unde au fost prezenţi alături de elevi şi profesori și primarul, viceprimarul, managerul Primăriei și un reprezentant al Departamentului de Mediu din aceeaşi instituţie.
După cinci ore de muncă, în intervalul 09:00 – 14:00, au fost adunaţi un total de 381 de saci de deșeuri, însumând aproximativ 21 de metri cubi de gunoaie, din care un sfert au fost deșeuri de plastic, undeva la cinci metri cubi, fiind realizată astfel colectarea selectivă a deşeurilor voluminoase de tip PET.
Scopul activităţilor de voluntariat este acela de implicare în comunitate, dar şi de socializare, activitatea fiind finalizată de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4, alături de o parte dintre membrii Asociației VDT prin jocuri în natură, organizate pe Platoul Dealului Runc, astfel încât hărnicia să fie completată de veselia şi bucuria specifică copilăriei şi adolescenţei.
Domnilor … da pe *paraul ROSU* … ati fost ???. In urma cu circa …*probabil 4 – 5 saptramani*, un bun giospodar !!!, a aruncat *navete cu sticle, sticle, resturi …, chiar si o palarie* peste paraias, in zona unde exista acea captare de apa minerala, nu prima de la ultimele case , a doua, pe drumusorul care intra in padure pe partea dreapta, si nu numai atat, incercati si vedeti si restul, cum marginile drumului au ajuns aprioape pe intregul parcurs *groapa de gunoi a Dornei*. RomSilva, nu este propritarul padurii, NOI suntem, ei, doar o administreaza, padurarul nu pot fi *gardian pentru fiecare nesimtit care-si arunca gunoaiele in padure*. Face’ti un efort si urmariti cele spuse mai sus si … convingeti’ve ca *nimeni de ani si ani de zile( nu a mai facut o asemenea ecologizare !!!*.