Știrile zilei de22 septembrie 2023

Primăria Vatra Dornei a implementat sistemul de plată prin SMS pentru locurile de parcare din oraș

Șoferii din municipiul Vatra Dornei, dar și din împrejurimile orașului, beneficiază, începând cu această săptămână, de cel mai modern, simplu de utilizat și comod sistem de plată a parcării. Primaria Vatra Dornei a decis să implementeze sistemul TPark pentru simplificarea plății parcării prin intermediul telefonului mobil. Cum se face acest lucru? Cât de mult sau puțin durează? Care sunt străzile din Vatra Dornei pentru care se plătește parcarea?

Plata se poate face prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420, în care se menționează codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii pentru care se face plata. Spre exemplu 291 NRMAȘINĂ (ex: 291 SV01ABC) pentru 1 oră de parcare, cu un cost de 0,30 euro plus TVA. Sau 290 NRMAȘINĂ (ex: 290 SV01ABC) pentru 24 de ore de parcare, cu un cost de 1,30 euro plus TVA.

După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă faptul că parcarea a fost activată (Ati parcat SV01ABC pentru 1 oră in Vatra Dornei. Plata expiră la 10/09/2016, ora 15:14. Cost 0,25 euro plus TVA/SMS).

Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită. Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare. Taxa de parcare pentru 1 oră este de 1 leu. Diferența dintre tariful SMS-ului și taxă este reprezentată de costul serviciului. Taxa de parcare pentru 24 de ore este de 5 lei. Diferența dintre tariful SMS-ului și taxă este reprezentată de costul serviciului.

În plus, șoferii au la dispoziție aplicația mobilă gratuită TPark pentru Android, iOS și Windows Phone, prin intermediul căreia pot opera plata parcării prin SMS fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în peste 20 orașe din România. Orarul parcărilor publice cu plată din municipiul Vatra Dornei, aprobat de Consiliul Local, este de luni până sâmbătă, în intervalul 08:00-17:00. În afara programului amintit, parcarea este gratuită.

Șoferii au la dispoziție 500 de locuri de parcare pe următoarele străzi, conform regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată: Str. Mihai Eminescu, Str. Dornelor, Str. Oborului, Str. Gării, Str. Vasile Lițu, Str. Republicii (parcarea Hotel Maestro și Complex Hotelier Bradul-Călimani), Str. Parcului (Hotel Veverița și Pârtia Veverița) și Str. Păcii (baza de la Pârtia Parc).

Sistemul TPark de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie Digi, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05 euro plus TVA. Sistemul TPark funcționează cu succes în 20 orașe din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *