Știrile zilei de9 decembrie 2023

Colțul lui Alki: astăzi

Astăzi am căzut din nou de la locul meu. Stăpânul mare a venit şi m-a pus la loc. Am scâncit un pic, m-a învelit şi m-a mângâiat pe cap. Are ochii roşii, mari şi părul alb precum blăniţa mea. Şi Stăpâna e la fel. Nu ştiu de ce plâng când se uită la mine. Doar Stăpânul tânăr zâmbeşte când îl latru sau mă alint şi mă mângâie pe urechiuşe. De ieri mă doare mai tare în piept. Astăzi nu am mai mâncat nimic. M-am tăvălit în iarbă şi m-am scărpinat, dar nu mai pot să păşesc bine. Stăpânii sunt buni şi îmi dau apa mai aproape. De când am buba asta aici, nici nu mai merg cum trebuie. Nici nu ştiu de când n-am mai sărit.

Astăzi sunt obosită. Stăpânul tânăr se uită la mine şi e trist. Abia respir, şi nu prea înţeleg ce vrea, dar dau din codiţă. Mă bucur că mă alintă. Astăzi m-a învelit în păturică. E păturica mea, miroase a mine. Mă duce în braţe şi vorbeşte cu prietena lui. Îmi place prietena Stăpânului tânăr. Mereu mă mângăie când vine la el, îmi vorbeşte cu drag şi miroase frumos. Astăzi Stăpânul tânăr mă duce cu cineva cu maşina. Mă tem, dar am mai fost cu maşina si când e el cu mine, nu mă tem de nimic! Dacă mă uit la el tot drumul, nici nu o să ştiu când ajungem. Doar că nu ştiu unde mă duce.

Astăzi prietena Stăpânului tânăr l-a îmbărbătat. Cu cât am mers mai mult, cu atât era mai trist, dar ea îi tot spunea câte ceva şi el se prefăcea că e bine şi nu e supărat. Toţi sunt trişti de ceva vreme. Oare de ce? Astăzi am văzut ceea ce Stăpânii numesc “oraş”. E colorat, e plin de oameni şi e gălăgie. Nu e ca acasă. Am curte cu iarbă acolo, am găini pe care să le latru şi pisici să le alerg. Astăzi nu am mai alergat nici o pisică. Mă doare lăbuţa prea mult. Mai de mult, Stăpâna m-a dus la o doamnă, şi ea s-a uitat la lăbuţa mea. Atunci nu mă durea, dar doamna i-a spus ceva stăpânei şi a întristat-o mult.

Astăzi am fost cuminte. Tot drumul, Stăpânul tânăr m-a mângâiat pe căpuşor şi mi-a spus să fiu liniştită. Eram, dar cred că el nu înţelegea că eu doar respir mai greu. E bine că m-a învelit în păturică, altfel avea să îmi fie frig doar în cutia de carton în care m-a adus. Astăzi bate vântul. Dar peste tot miroase urât. Nu ştiu de ce. De ieri, toate îmi miros mai urât. Hei! Uite-o pe doamna cu care a vorbit Stăpâna! Astăzi am ajuns aici din nou, dar sunt obosită, iar masa asta de metal e rece.

Astăzi am înţeles de ce Stăpânii au maşinării care bâzâie şi se dau cu ele pe faţă. Doamna de aici m-a dat cu maşinăria pe lăbuţă şi nu mai am blăniţă acolo. Astăzi m-am simţit rău. Mai rău ca niciodată. Oare Stăpânii ştiu că sunt bătrână? Ce scrie oare doamna acolo? Şi Stăpânul tânăr scrie. E aşa de frig aici! Când mergem acasă? Astăzi aş vrea să nu mă mai doară pieptul şi lăbuţa. Îmi e aşa de foame…

Doamna are un ac şi Stăpânul tânăr mă ţine de cap. De ce? Nu o să plec! Ştie că stau cuminte. AU! M-a înţepat! Ăla e sângele meu? De ce e ceaţă aici? Astăzi nu mai e o zi aşa rece. E cald acum şi nu mai tremur. Dar se face întuneric. Unde o fi Stăpânul? Îi simt mâinile pe cap, dar nu îl mai văd.

Oare… astăzi îmi iau rămas bun de la el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *